Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Κατρούγκαλος: Καμία μείωση στις συντάξεις έως 1.300 ευρώ



Αν σύμφωνα με τα ΜΜΕ η σύνταξη σας μειώνετε κάθε μήνα από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλό θα ήταν να ακούσετε και τον πιο αρμόδιο...τον Υπουργό.

Τα ΜΜΕ έχουν κάνει μεγάλο κακό στην υγεία των συνταξιούχων καθώς είναι και η πιο επιρρεπή ομάδα στην παραπληροφόρηση...βέβαια μερίδιο ευθύνης έχει και η κυβέρνηση που αδυνατεί να πληροφορήσει τον κόσμο.

Μπορεί η παραπληροφόρηση να καταρρίπτεται όταν φτάνει η ώρα της καταβολής των συντάξεων αλλά το κακό στην υγεία των συνταξιούχων έχει ήδη γίνει.
Προχθές ένας πρώην δήμαρχος που σωστά η κυβέρνηση του μείωσε ΤΙΣ συντάξεις που παίρνει μου έλεγε ότι σε όλους μειώθηκαν οι συντάξεις και ότι λέω ψέμματα που δεν μειώθηκε της μάνας μου και του γείτονα.Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει γνωστό στον κόσμο σε ποιους μείωσε τις συντάξεις και θα τις πούνε "μπράβο,καλά τους έκανε!"




Κατ. Μπρέγιαννη στην ΑΥΓΗ

Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας είναι η «αιχμή του δόρατος» της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά δήλωσε ο υπουργός εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, το πρωί στην ΕΡΤ.

Επανέλαβε ότι «κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση είναι οι ομαδικές απολύσεις» εξηγώντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αποτροπή της γενικευμένης απορρύθμισης που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας.

«Η Ελλάδα χρειάζεται νέες θέσεις εργασίας και όχι ομαδικές απολύσεις» σημείωσε ο υπουργός εξηγώντας ότι μόνο το ΔΝΤ ζητά απολύσεις, κάτι που είναι ασύμβατο με τις ευρωπαϊκές θέσεις. «Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις του ΔΝΤ δεν έχουν έδαφος στην Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να επιστρέψει στη συλλογική διαπραγμάτευση να είναι αντικείμενο της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Επανέλαβε ότι «καμία κύρια σύνταξη δεν θα μειωθεί» απαντώντας στην «φαιοκίτρινη προπαγάνδα» για τα όσα ακούγονται για το θέμα αυτό. Όταν το άθροισμα είναι 1300 ευρώ κύριας και επικουρικής δεν υπάρχει καμία μείωση. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι οι συντάξεις είναι χαμηλές γιατί τόσο αντέχει η οικονομία μας αυτή τη στιγμή αλλά η σύνδεση με το ΑΕΠ εγγυάται την αύξησή τους μόλις υπάρξει βελτίωση.

Κάποια από τα αντισταθμιστικά μέτρα για το ΕΚΑΣ θα ξεκινήσουν άμεσα και κάποια από τον Οκτώβριο, με αναδρομική όμως ισχύ τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος. Πρόσθεσε ότι το ΕΚΑΣ αντικαταστάθηκε από την εθνική σύνταξη που αφορά όλους και δεν έχει επιδοματικό χαρακτήρα. Διευκρίνισε επίσης, ότι επαναυπολογίζονται οι επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν τα 1300 ευρώ. Ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχουν νέες μειώσεις. Τα αναδρομικά δύο ή τριών μηνών θα εισπραχθούν Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

«Βαρίδι για την οικονομία» χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας «τη μαύρη εργασία»  και αναφέρθηκε στα μέτρα και τους ελέγχους που θα εντατικοποιηθούν κατά της αδήλωτης εργασίας καθώς. Ενώ θα ενισχυθεί με προσωπικό και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Αναφερόμενος στο μέτρο της αυτοχρηματοδότησης των συνδικάτων ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι ενισχύει την αυτονομία τους. Το μέτρο θα προχωρήσει μετά από συζήτηση με τα συνδικάτα, βαθμιαία και σταδιακά.

Τέλος ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι λόγω της καλής δουλειάς που έχει ήδη γίνει η δεύτερη αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί και μέσα στον Οκτώβριο και πρόσθεσε ότι η δόση των 2,8 δις δεν έχει σχέση με την δεύτερη αξιολόγηση καθώς πρόκειται για «ουρά» της πρώτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου