Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Τρεις στόχοι για προπόνηση. Ο πραγματικός πόλεμος θα γίνει κόντρα στον Τσίπρα.



Μόνο που ο πραγματικός πόλεμος κατά του Τσίπρα θα γίνετε απ όλες τις πλευρές και όχι μόνο από την διαπλοκή.Ένας εναντίων όλων

  • Δεν ανησυχώ. Θα ξεμπλοκάρουν τα διάπλεκόμενα και, ιδίως αν πάμε σε εκλογές, θα πλάσουν την αναγκαία λάσπη για τον ανεμιστήρα τους με στόχο τον πρωθυπουργό. Προς το παρόν όμως, όσο κρατάει η γενική σύγχυση και αποσταθεροποίηση, κάνουν προπόνηση σε άλλα πρόσωπα.
  • Ο στόχος των ΜΜΕ δεν είναι τα τρία πρόσωπα που βάλλονται αυτή τη στιγμή. Αυτοί οι τρεις είναι… ναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο. Ο πραγματικός πόλεμος θα γίνει κόντρα στον Τσίπρα. Πότε; Μόλις υπογραφεί η συμφωνία, μόλις τελειώσει η αγωνία τους για τα κεκτημένα τους. Προς το παρόν, αναγκαστικά, τον ανέχονται


του Νίκου Μωραΐτη στο altsantiri


Ας το πούμε απλά: Τα κανάλια είναι μπερδεμένα. Γιατί ο Τσίπρας ήταν ο στόχος, αυτόν ήθελαν να ρίξουν, την κυβέρνησή του απεχθάνονται. Έλα όμως που ο Τσίπρας αναγκάστηκε και έφερε μνημόνιο. Ο άνθρωπος που μισούν τους έφερε αυτό που υπηρετούν πέντε χρόνια τώρα. Γι” αυτό και το μπέρδεμα.

Δεν ανησυχώ. Θα ξεμπλοκάρουν τα διάπλεκόμενα και, ιδίως αν πάμε σε εκλογές, θα πλάσουν την αναγκαία λάσπη για τον ανεμιστήρα τους με στόχο τον πρωθυπουργό. Προς το παρόν όμως, όσο κρατάει η γενική σύγχυση και αποσταθεροποίηση, κάνουν προπόνηση σε άλλα πρόσωπα.

Τρεις είναι αυτή τη στιγμή οι στόχοι τους – έκδηλοι και οι τρεις, με το που θα ανοίξεις το κατάπτυστο δελτίο του ΑΝΤ1, με το που θα γυρίσεις στη γραφική ναοφιλελεύθερη προπαγάνδα του ΣΚΑΪ, με το που θα εμπιστευθείς την πάλαι ποτέ ναυαρχίδα της διαπλοκής, το κουρασμένο πλέον MEGA για την ενημέρωσή σου. Και δίπλα στην ψηφιακή προπαγάνδα, η έντυπη, εξίσου αποκρουστική. Δεν είναι το χαρτί που λερώνει τα δάχτυλα, είναι το περιεχόμενο.

Τρία πρόσωπα – στόχοι λοιπόν για το σύνολο του μιντιακού κατεστημένου: Ζωή, Λαφαζάνης, Βαρουφάκης.

– Η πρώτη περνάει αυτή τη στιγμή τη σφοδρότερη επίθεση που έχει γίνει ίσως ποτέ σε γυναίκα πολιτικό στην Ελλάδα, και με έντονα σεξιστικά στοιχεία. Διότι στον υπόνομο της «ενημέρωσης» ανακατεύονται όλα: από τις πολιτικές θέσεις μέχρι το φύλο.

– Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης συγκεντρώνει τον καγχασμό της δραχμής. Προσωποποιεί το εθνικό νόμισμα αυτή τη στιγμή και έτσι εισπράττει τα αντίστοιχα βέλη με μία δόση μιντιακού σνομπισμού, διότι τα μίντια ξέρουν ότι η ιδεολογική του εμμονή αλλά και τα ρητορικά του όρια τον καθιστούν έναν μέσης εμβέλειας εχθρό.

– Ο τρίτος, ο Γιάνης Βαρουφάκης, είναι ο δαίμονας των ΜΜΕ. Και με την τάση του να επιθυμεί τη δημοσιότητα, γίνεται βούτυρο στο ψωμί της. Υπερβολικός ο Βαρουφάκης. Κακός διαχειριστής της εικόνας του εντέλει, κι ας νομίζει το αντίθετο λόγω της υπέρμετρης αυτοπεποίθησής του. Λόγω, όμως, του μεγεθυμένου εγώ του, λειτουργεί και ως μεγεθυντικός φακός για την ίδια τη διαπλοκή. Εν αγνοία του, την αποκαλύπτει πλήρως.

Γιατί σε ποια άλλη περίπτωση τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ θα καταδίκαζαν τόσο απροκάλυπτα και με τόσο πεζοδρομιακούς χαρακτηρισμούς έναν υπουργό επειδή είχε plan b; Μιλάμε για τα ίδια ΜΜΕ που, όσο δεν είχε αποκαλυφθεί το plan b του Βαρουφάκη, εγκαλούσαν την κυβέρνηση ότι πάει στη διαπραγμάτευση χωρίς εναλλακτικό σενάριο!

Το άκρον άωτον όμως στη λύσσα των ΜΜΕ εναντίον του Βαρουφάκη είναι η «αποκάλυψη» των πλέον ρυπαρών εντύπων της χώρας ότι ήθελε να χακάρει τα ΑΦΜ των Ελλήνων. Λες και ο εκαστοτε υπουργός οικονομικών δεν έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα οικονομικά στοιχεία των πολιτών, αλλά χρειάζεται να προσλάβει χάκερ!

Αστειότητες, κιτρινισμοί, μανιώδεις αντιδράσεις μίας καταχρεωμένης διαπλοκής που ξέρει ότι παίζει το χαρτί της επιβίωσής της. Επαναλαμβάνω, όμως, την προσωπική μου άποψη: ο στόχος των ΜΜΕ δεν είναι τα τρία πρόσωπα που βάλλονται αυτή τη στιγμή. Αυτοί οι τρεις είναι… ναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο. Ο πραγματικός πόλεμος θα γίνει κόντρα στον Τσίπρα. Με πολλαπλασια ένταση, με πολλαπλάσια λάσπη, με το ίδιο θράσος. Πότε; Μόλις υπογραφεί η συμφωνία, μόλις τελειώσει η αγωνία τους για τα κεκτημένα τους. Προς το παρόν, αναγκαστικά, τον ανέχονται.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ποιοι συνυπογράφουν: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Αν αδείασουν τώρα τον Τσίπρα, θα είναι σαν να αδειάζουν και τους εκλεκτούς τους. Θα έρθει η στιγμή. Δεν αργεί. Μόλις πέσουν οι υπογραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου