Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Οι άχρηστοι Λεβέντηδες - του Niko Ago



Ο Λεβέντης δεν εκλέχτηκε απλά και μόνο από την ανεπάρκεια των πολιτικών κομμάτων αλλά και από την ανεπάρκεια του εκλογικού σώματος.
Δεν αμφιβάλω ότι πολλοί ψηφοφόροι του προέρχονται από συνεχείς αποτυχημένες επιλογές στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.
Τους φαντάζομαι πριν κατασταλάξουν στον Λεβέντη ψηφοφόρους 
της ΔΗΜΑΡ των ΑΝΕΛ η της ΧΑ τον Μάιο και τον Ιούνιο του 12,
Γέφυρες η Ποτάμι στις ευρωεκλογές,
Γκλέτσο τον Ιανουάριο 
Πριν αναζητήσουμε ευθύνες του πολιτικού συστήματος ας αναζητήσουμε τις δικές μας ευθύνες ως ψηφοφόροι. 
Όσο για τους ΑΝΕΛ με την ανακοίνωσή τους αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι είναι ψεκασμένοι..."Είναι άκρως σοβαρή για να περάσει «στο ντούκου» η αποκάλυψη του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη..." 




Του Niko Ago στο altsantiri

Ξεκαθαρίζω εξαρχής ότι ποσώς μ” ενδιαφέρει Το Ποτάμι. Ως πολιτικό κίνημα, μου είναι περίπου αδιάφορο, από την σκοπιά του πολίτη. Δεν θα το ψήφιζα, στην τελική. Ως δημοσιογράφος, το παρακολουθώ και έχει το ενδιαφέρον που έχουν όλα τα πολιτικά κόμματα, για έναν επαγγελματία. Το λέω για να ξεκαθαρίσω πως με το παρακάτω κείμενο, κανένα Ποτάμι δεν υπερασπίζομαι. Αλλά, δεν αντέχω να δω και να ακούω τον Λεβέντη και διάφορους Λεβέντηδες, να αυτο-παρουσιάζονται ως «Παρθένες», θέλοντας να μας πείσουν ότι αίφνης, έγιναν οι χρήσιμη ουσία της πολιτικής και να σπέρνουν κουτσομπολιό και κιτρινισμό. Τι έχει συμβεί ξανά;

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 (τον Λεβέντη, ως γνωστόν, τον… πολεμούν τα κανάλια και η διαπλοκή) ισχυρίστηκε πως: «Δύο-τρεις ημέρες πριν από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης, ένας βουλευτής του Ποταμιού πλησίασε τον γιο μου και του είπε ότι «Θέλω να σας πω ότι είναι ευκαιρία να ρίξουμε την κυβέρνηση. Αφού ο Καμμένος δεν θα ψηφίσει, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ τα έχουμε βρει να μην ψηφίσουμε, αν συμφωνήσει και ο πρόεδρος να ρίξουμε την κυβέρνηση». Πολιτική κουλτούρα του «άκουσα», «είπαν», «έμαθα». Κουτσομπολιό και «Κατινισμοί». Ο γιος μου, η κουνιάδα μου, ο μπατζανάκης και η συννυφάδα μου. Και αυτός ο άνθρωπος, πάει να γίνει (;) μέχρι και ρυθμιστής του πολιτικού σκηνικού, απ” όσα ακολουθούμε και διαβάζουμε.

Το ποιος είναι ο Λεβέντης, δεν χρειάζεται να τα ξαναγράψουμε. Μια ματιά σε αυτό το κείμενο, νομίζω αρκεί. Δεν περισσεύει χρόνος για να ασχοληθεί κανείς ξανά και σοβαρά με τον Λεβέντη. Ο γνωστός γραφικός της πολιτικής πιάτσας, εδώ και δεκαετίες, παραμένει γραφικός ακόμα και τώρα που κατόρθωσαν τα άλλα κόμματα, με την ανεπάρκειά τους, να τον βάλουν στη Βουλή. Πρέπει, όμως, να ασχοληθεί κανείς σοβαρά, με εκείνους που πάνε να τον καταστήσουν σημαντικό. Να τους υπενθυμήσει ποιος είναι, αν το έχουν ξεχάσει. Για να μην έρθει ως άλλος Καρατζαφέρης και να κατσικωθεί στο σβέρκο της πολιτικής ζωής, ως «χρήσιμος και απαραίτητος». Ο Λεβέντης, ως πολιτικό μέγεθος, παραμένει άχρηστος και γραφικός. Και κουτσομπόλης. Χωρίς αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση. Συστατικά που είναι βασικά στο να τον σεβαστεί και εκτιμήσει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου