Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016

Οργή στην Κύπρο για τη συνέντευξη που έδωσε στο ΡΙΚ ο Νότης Σφακιανάκης  • Κρατική τηλεόραση έγινε προαγωγός του ρατσισμού, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, έστω και αν ο ρατσισμός είναι από τη φύση του εχθρός της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο που η ευρωπαϊκή και κυπριακή νομοθεσία απαγορεύει την διακίνηση θέσεων που εξωθούν στο μίσος και τη βία, γεγονός το οποίο συνειδητά παραγνώρισε το ΡΙΚ παραβιάζοντας την σχετική νομοθεσία.


Από το tribune.gr


Έντονα αντέδρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τόσο στα λεγόμενα του Νότη Σφακιανάκη όσο και στην προβολή των ακραίων θέσεων του μουσικού από το ΡΙΚ.

«Ρεσιτάλ ξενοφοβίας και ρατσισμού από το Σφακιανάκη στο ΡΙΚ. Με τσίχλα και κομπολόι. Και εις ανώτερα!» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Ομήρου.

Μεταξύ άλλων, ο τραγουδιστής είχε δηλώσει για τους πρόσφυγες: «δεν είναι πρόσφυγες! Είναι ριψάσπιδες. Δεν τους επιτέθηκε καμία άλλη χώρα, έφυγαν από την πατρίδα τους που έχει εμφύλιο πόλέμο».

Από την πλευρά του, το ΑΚΕΛ κατηγορεί το ΡΙΚ ότι παραγνωρίζοντας την νομοθεσία που απαγορεύει την διακίνηση θέσεων που εξωθούν στο μίσος και τη βία πρόβαλε την συγκεκριμένη συνέντευξη. Το κόμμα είχε καλέσει το κρατικό κυπριακό κανάλι να μην προβάλει τη συνέντευξη.

«Κρατική τηλεόραση έγινε προαγωγός του ρατσισμού, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, έστω και αν ο ρατσισμός είναι από τη φύση του εχθρός της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο που η ευρωπαϊκή και κυπριακή νομοθεσία απαγορεύει την διακίνηση θέσεων που εξωθούν στο μίσος και τη βία, γεγονός το οποίο συνειδητά παραγνώρισε το ΡΙΚ παραβιάζοντας την σχετική νομοθεσία. Το ΡΙΚ επέμεινε στη προβολή των ρατσιστικών, μισαλλόδοξων αναφορών του Σφακιανάκη, χωρίς καθόλου να αναλογίζεται την κοινωνική του ευθύνη και αποστολή. Ως ΑΚΕΛ, θα εγγράψουμε το σοβαρό αυτό θέμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και το ΡΙΚ θα καλεστεί να λογοδοτήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΑΚΕΛ.