Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΗΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

                Παναγιώτης Ελής, Aη Στράτης 1956. Έργο του Χρίστου Δαγκλή (μονοτυπία)



  • Ενα μήνα αργότερα ο φονιάς καμάρωνε και έλεγε ότι θα γίνει στρατηγός γιατί ξέρει πλέον να πυροβολεί σε ζωντανούς στόχους!!! Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι τον σκότωσε γιατί δεν του άρεσε ο τρόπος που περπάταγε!!!




Από το laiki-patrwn.blogspot.gr

Γεννήθηκε τον Μάη του 1922 στην Κομοτηνή.
Σε ηλικία 20 χρόνων συλλαμβάνεται από τους Βούλγαρους,γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε εμείς οι νοτιοελλαδίτες ότι υπήρχε τριπλή κατοχή, Βουλγαρική,Ιταλική και Γερμανική στην Πατρίδα μας την περίοδο 1941-1944.
Από όμηρος στην Βουλγαρία,στέλνεται σε καταναγκαστικά έργα στο Κουμάνοβο της Σερβίας. Από εκεί θα ελευθερωθεί με την λήξη του πολέμου.
Ομως τα μαρτύρια κάθε ελεύθερου στην σκέψη συμπατριώτη μας, δεν σταματούν εκεί. Στην περίοδο του εμφυλίου σαν οπλίτης, στέλνεται στην Μακρόνησο. Εκεί ήσαν συνολικά 38.000 έγκλειστοι οπλίτες.
Υπέστη από τους αλφαμίτες φοβερά βασανιστήρια, ποιός;;; ο αντιστασιακός!!! από ποιούς;;; από τους χθεσινούς συνεργάτες των γερμανών!

Η χούντα τον βρίσκει 45 χρόνων,στέλεχος της ΕΔΑ και τον κλείνει από την πρώτη μέρα με πάρα πολλούς αριστερούς στον Ιππόδρομο.
Εκεί όπως μας πληροφορεί ο ιστορικός Τάσος Βουρνάς, τον εκτελεί ο ανθυπίλαρχος Κωνσταντίνος Κότσαρης με δύο σφαίρες στην καρδία διότι ''δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις'', δηλαδή δεν έτρεχε όπως διέταξε τον ανθρωπόμορφο εκείνο τέρας!

Ο φονιάς δεν χάνεται...
Τον βρίσκουμε στις 24 Φεβρουαρίου του 1975, λίγους μήνες μετά την μεταπολίτευση να συμμετέχει στο λεγόμενο ''πραξικόπημα της Πιτζάμας'' με τον βαθμό του ίλαρχου μάλιστα, να προσπαθεί να ρίξει την πρώτη μεταπολιτευτική κυβέρνηση!

Σε ερώτηση την ώρα της δολοφονίας του αρχηγού της φρουράς γιατί τον σκότωσε, ο Κότσαρης ισχυρίστηκε ότι ο Ελής προσπάθησε να δραπετεύσει. Αυτό όμως δεν ίσχυε γιατί ο γιατρός που έκανε την ιατριδικαστική έκθεση ανέφερε για εξ επαφής πυροβολισμό λόγω καταλοίπων πυρίτιδας στο δέρμα και στα ρούχα του Ελή!
Ενα μήνα αργότερα ο φονιάς καμάρωνε και έλεγε ότι θα γίνει στρατηγός γιατί ξέρει πλέον να πυροβολεί σε ζωντανούς στόχους!!! Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι τον σκότωσε γιατί δεν του άρεσε ο τρόπος που περπάταγε!!!

Διαβάστε και το : Παναγιώτης Ελής, ο αλύγιστος μάρτυρας της Μακρονήσου που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τη χούντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου