Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

«Με παρουσιάζουν σαν κακοποιό και προδότη για να απαξιώσουν τους πρώτους πέντε μήνες της κυβέρνησης»



Για να μην τρελαθούμε...

Ο Βαρουφάκης ποτέ δεν ήταν λάτρης της ρήξης πόσο μάλλον λάτρης της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα...ποτέ δεν έγραψε κάτι ανάλογο.
Κάτι που εσκεμμένα ξεχνάμε είναι ότι πριν ακόμη γίνει υπουργός ήταν έκδηλη η πολεμική που δεχόταν από το αντιμνημονιακό στρατόπεδο ως υποστηρικτής του ευρωμονόδρομου ενώ κατακρίθηκε για την ΜΗ πολεμική του στα μνημόνια.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν να επεξεργαζόταν σχέδιο(και μάλιστα μερικοί λένε υπό τις διαταγές του Τσίπρα) εξόδου από το ευρώ?

Ακόμη και αν κατά τις διαπραγματεύσεις διαπίστωσε ότι έπρεπε να υπάρξει σχέδιο απεγκλωβισμού δεν ήταν ο πλέον κατάλληλος να το επεξεργαστεί και αυτή η εργασία θα δινόταν σε άλλο επιτελείο.

Πάντως σύμφωνα με τον Βαρουφάκη σε συνέντευξη στο CNN ένα τέτοιο επιτελείο,που επεξεργαζόταν αντισταθμιστικά μέτρα σε περίπτωση εκβιασμού,υπήρχε πριν γίνει υπουργός.
Το τι έγινε και φτάσαμε τελευταία στιγμή χωρίς να μπορούμε να διαχειριστούμε τον εκβιασμό μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.Η δικιά μου αίσθηση είναι ότι μπαίνοντας ο Βαρουφάκης στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε την εξέλιξη του σχεδιασμού προκρίνοντας την δικιά του άποψη με αποτέλεσμα να εξανεμιστεί η όποια δουλειά είχε γίνει....Όταν πέταξαν οι καταθέσεις από τις τράπεζες ήταν αργά για κάθε εφαρμογή οποιουδήποτε σχεδίου.

Έτσι φτάσαμε στην πρώτη ψηφοφορία της βουλής και στο ΟΧΙ του Βαρουφάκη...ουσιαστικά αν έλεγε ΝΑΙ θα παραδέχονταν και το λάθος του.



Από το Κουτί της Πανδώρας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε εξηγήσεις στον δημοσιογράφο Άμπροουζ Έβανς-Πρίτσαρντ της βρετανικής εφημερίδας «Daily Telegraph» για το θρυλούμενο σχέδιό του περί «κλοπής» των ΑΦΜ των ελλήνων πολιτών και δημιουργίας παράλληλου τραπεζικού συστήματος.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών τονίζει πως οι ιδέες του έχουν διαστρεβλωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να φανεί ότι σχεδίαζε την επιστροφή στη δραχμή από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του.

«Θέλουν να με παρουσιάσουν σαν κακοποιό και να με κατηγορήσουν σαν προδότη. Είναι όλα μέρος μιας προσπάθειας να απαξιώσουν τους πρώτους πέντε μήνες αυτής της κυβέρνησης και να τους πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας. Αυτό διαστρεβλώνει εξ ολοκλήρου τον σκοπό μου για παράλληλ ρευστότητα. Ήμουν πάντα κατά της διάλυσης του ευρώ, γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιες σκοτεινές δυνάμεις θα μπορούσαν να απελευθερωθούν στην Ευρώπη».

«Με το πάτημα ενός κουμπιού θα μας επιτρεπόταν να διανείμουμε pin σε κάθε κάτοχο ΑΦΜ, δηλαδή σε κάθε φορολογούμενο (...) Αυτό θα δημιουργούσε ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα, δίνοντάς μας λίγο αέρα να αναπνεύσουμε, ενώ οι τράπεζες θα ήταν κλειστές... Αυτό το σχέδιο αναπτύχθηκε πολύ καλά και θα έκανε μεγάλη διαφορά, επειδή πολύ γρήγορα θα μπορούσαμε να το επεκτείνουμε, χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones (apps) και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα παράλληλο σύστημα σε λειτουργία, το οποίο θα ήταν μεν προσδιορισμένο σε ευρώ, αλλά εν μια νυκτί θα μπορούσε να μετατραπεί και σε μια νέα δραχμή», υπογραμμίζει ο κ. Βαρουφάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου