Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

ProRata:Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες...και το δωράκι του Μιχαλολιάκου στην ΝΔ


Το νέο στην δημοσκόπηση είναι που εμφανίστηκε το δωράκι του Μιχαλολιάκου στη ΝΔ.
Η ΧΑ φτιάχτηκε για να φιλοξενήσει ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ τις έτσι κι αλλιώς χαμένες αντιμνημονιακές ψήφους του 2012.Τώρα στην ανάγκη της ΝΔ ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ΧΑ μερικές χιλιάδες ψήφους πίσω στο μαντρί(η αύξηση 0,5%  των ποσοστών της ΝΔ προέρχεται όλη από την ΧΑ και αυτό φαίνεται στο πινακάκι της συσπείρωσης της ΧΑ)


Στην έρευνα διακρίνουμε εύκολα και το τρολάρισμα των ερωτηθέντων αλλά και τους κοψοχέρηδες της δεξιάς...αυτούς που έκοβαν και από ένα χέρι αν ξαναψήφιζαν ΠΑΣΟΚ.Κλασικό παράδειγμα χθες ο πρώτος που έκανε ερώτηση στον Τσίπρα στην εκπομπή του Χατζηνικολάου που άρχισε λέγοντας το κλασικό: "τον Ιανουάριο σας ψήφισα"...το είχε προβάρει πολλές φορές στον καθρέπτη.


Τάσος Τσακίρογλου στην Εφημερίδα των Συντακτών

Περαιτέρω κλείσιμο της ψαλίδας, στις 3 μονάδες, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ καταγράφει η έρευνα της ProRata για το efsyn.gr, δύο ημέρες πριν από την αναμέτρηση της Κυριακής, ενώ στη βουλή μπαίνουν επτά κόμματα, με τους ΑΝ. ΕΛΛ. και τη Λαϊκή Ενότητα να μένουν εκτός.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει χαμηλά (59%), ενώ της Ν.Δ αρκετά ψηλά (83%). Η προέλευση των αναποφάσιστων, ως προς την ψήφο του Ιανουαρίου, είναι κατά κύριο λόγο από τον ΣΥΡΙΖΑ (34%) και δευτερευόντως από την «Αποχή/άκυρο/λευκό» (17%) και από τα «Υπόλοιπα κόμματα» (16%).

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 27,5%, η Ν.Δ 24,5% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7%, ΚΚΕ 5,5%, Ποτάμι 5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%, Ένωση Κεντρώων 3,5%, Λαϊκή Ενότητα 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, «Άλλο» 2%, «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 14%, Άκυρο/Λευκό 2%, Αποχή 13%.Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 6% προς την Ν.Δ, 4% προς τη Λαϊκή Ενότητα και 19% προς το «Δ.Ξ/Δ.Α». Από τη Ν.Δ είναι 2% προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 2% προς τη Λαϊκή Ενότητα και 10% προς το «Δ.Ξ/Δ.Α».


Οι αναποφάσιστοι είχαν ψηφίσει στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου: 50% ΟΧΙ, 28% ΝΑΙ, 16% «Δ.Ξ/Δ.Α», 6% Άκυρο/Λευκό/Αποχή.


Στο ερώτημα «Ποιος από τους δύο σάς έπεισε στο τελευταίο ντιμπέιτ;», οι συμμετέχοντες απαντούν: 46% Κανένας, 29% Τσίπρας, 23% Μεϊμαράκης και 2% «Δ.Ξ/Δ.Α».
Ταυτότητα της έρευνας: