Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Χρ. Σπίρτζης:"νέο μιντιακό τοπίο, που δεν θα ελέγχει και δεν θα χειραγωγεί το πολιτικό σύστημα"



Τα ΜΜΕ όλα ανεξαιρέτως(και τα τοπικά) πρέπει να αντικατασταθούν από νέα που να είναι ανεξάρτητα από τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς.

Τα βέλη του ρατσισμού στο πρόσωπο της υπουργού





Δε αντέχουν στη…θέα τους στα λιμάνια ή στα πάρκα ή στις πλατείες και μπολιάζουν με ρατσιστικό μίσος την κοινωνία με πρόσχημα σήμερα την υπουργική ανεπάρκεια, χθες την απειλή των τζιχαντιστών, προχθές την εγκληματικότητα με τις υγειονομικές διατάξεις της ντροπής και αύριο ίσως την ίδια την ύπαρξή τους.

Η τηλεπαρουσιάστρια που τα έβαλε στον «αέρα» με τα ρατσιστικά «μηδενικά» για να υπερασπιστεί τους πρόσφυγες




Εδώ στην Ελλάδα μισάνθρωποι σαν τον Χίο δεν έχουν κανένα πρόβλημα να  διαδίδουν ελεύθερα την μισανθρωπία τους

Υπάρχει το ηθικό πλεονέκτημα στην κυβέρνηση και αυτό κρατάει τον λαό δίπλα της





  • Αριστεροί που πνίγηκαν στην ομοιότητα των δομών και δεν κατάφεραν να διακρίνουν τις διαφορές που όσο μικρές και να είναι ή μεγάλες, κάνανε την ρωγμή και οδηγούν την ιστορία σε άλλη πορεία. Δεν κατάφεραν να διακρίνουν ότι οδηγηθήκαμε σε μια συμφωνία όχι εθελόδουλα όπως οι προηγούμενοι, αλλά από την πίεση της ήττας, από μια μάχη και έχουμε μπροστά μας έναν πολύχρονο και σκληρό πόλεμο. Θέλαμε να τα αλλάξουμε όλα με την μία και να νικήσουμε την αστική τάξη με την πρώτη μας κίνηση, όμως δεν τα καταφέραμε και αυτή η απογοήτευση δεν επιτρέπεται να μετατρέπεται σε ήττα της στρατηγικής καλώντας σε έξοδο από την ε.ε. και δραχμή ενώ δεν έχεις τις συνθήκες για να το πράξεις ακόμα και αυτό, ούτε οπορτουνίστικα να ζητάς να πέσει η κυβέρνηση ζητώντας απεμπλοκή της συμφωνίας ενώ δεν έχεις άλλη πρόταση και καταλήγεις στην δραχμή.
  • Υπάρχει το ηθικό πλεονέκτημα στην κυβέρνηση και αυτό κρατάει τον λαό δίπλα της, γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ότι μπορεί να έχει δυσκολίες μπροστά του με την συμφωνία αλλά για πρώτη φορά ξέρει ότι όλα γίνονται για καλό σκοπό και με την κυβέρνηση σύμμαχο θα τα καταφέρουν να σταθούν όρθιοι και δεν θέλουν να ξαναγυρίσουν στους προηγούμενους, αντιθέτως γνωρίζουν ότι ήρθε η ώρα να δούνε το παλιό πολιτικό καθεστώς να εξαφανίζεται.

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Έτοιμος να γαμήσει τη λιτότητα δήλωσε και ο Δημήτρης Στρατούλης.


Επίσης απαίτησε τον έλεγχο του ΣΚΑΙ και του ΑΝΤ1 ώστε ο εχθρός να χάσει το πλεονέκτημα της προπαγάνδας και τον ανασκολοπισμό του Μπάμπη ώστε να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι. 

«Κλοτσάνε» οι Γερμανοί - Ποιο κοντά σε δάνειο-γέφυρα




Το έγραψα ΕΔΩ ότι δεν θα επιτρέψουν ολοκληρωμένη συμφωνία.Δεν θέλουν εκλογές αλλά οικουμενική κυβέρνηση

  • Σε συνέντευξή του στη σουηδική εφημερίδα «Dagens Nyheter», ο Τόμας Οστρος, αναπληρωτής διευθυντής του 24μελούς εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ, είπε ότι στο Ταμείο υπάρχει «ισχυρή στήριξη για τη συμμετοχή σε ένα νέο δανειακό πρόγραμμα, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο». «Θα υπάρξει συζήτηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του φθινοπώρου και τότε το συμβούλιο θα λάβει μια απόφαση», πρόσθεσε. Δηλαδή το Ταμείο δεν πρόκειται να πάρει καμία απόφαση για τη συμμετοχή του στο τρίτο πακέτο δανειοδότησης της Ελλάδας πριν από το φθινόπωρο.

Kατερίνα Ακριβοπούλου: Η μαρτυρία του μαρτυρίου…



Αυτό το μαρτύριο κάποιοι προσπαθούν να το υποβαθμίσουν ως μη γενόμενο.Ήταν στημένο,όλα ήταν ένα θέατρο,ο Αλέξης ήταν ανέκαθεν προδότης που ήθελε να υπογράψει αυτά που δεν μπορούσαν οι υπόλοιποι...
Στη σφαίρα της φαντασίας όλα έχουν την εύκολη απάντηση ενώ το να δεις την πραγματικότητα φαντάζει αδύνατο.
Περίμενα από την αριστερά να έχει περισσότερο φαντασία από την ακροδεξιά...αλλά τελικά δεν είναι θέμα φαντασίας αλλά κοινής βλακείας.

Κοινή επιδίωξη Σόιμπλε και αριστερής πλατφόρμας η οικουμενική κυβέρνηση




Τι σύμπτωση αλήθεια!!
Σήμερα ο Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν βλέπει επίτευξη ολοκληρωμένης συμφωνίας ενώ δεν απέκλεισε νέο δάνειο γέφυρα.Το δάνειο-γέφυρα όμως θα συνεχίζει την αβεβαιότητα και θα κρατά την κυβέρνηση σε μια ατέρμονη διαπραγμάτευση αποσπώντας την από την διακυβέρνηση του τόπου.Δέσμια της διαπραγμάτευσης χωρίς την πολυτέλεια να μπορεί να πάει ελεύθερα σε εκλογές η κυβέρνηση θα παραμένει δέσμια και της εσωτερικής αντιπολίτευσης που θα την ωθεί σε συγκυβέρνηση με τα διάφορα ποτάμια ώστε να δικαιωθεί.

Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός και εμείς… Της Γεωργίας Σάντα




Το πιο βασικό για να πάμε σε εθνικό νόμισμα είναι να υπάρχει καπετάνιος(κυβέρνηση) που να μας οδηγήσει σε αυτόν τον προορισμό έστω και άγνωστο.
...και τώρα τίθεται το βασικό ερώτημα.Θα είχαμε κυβέρνηση αν ο Αλέξης έφευγε? Φυσικά και δεν θα είχαμε,οπότε για ποιο ταξίδι μιλάμε?
Αυτό που δεν μας λένε οι πλατφορμιστές είναι ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν είναι κυβερνητική επιλογή αλλά αντιπολιτευτική(δηλαδή εκ του ασφαλούς).
Αρκετά με την αριστερά που μένει στο περιθώριο.Έχουμε την μοναδική ευκαιρία σε όλη την Ευρώπη να αποδείξουμε ότι η αριστερά μπορεί να επωμιστεί την ευθύνη διακυβέρνησης ενός κράτους

Το υπουργείο Πολιτισμού... κλέβει την Εφορία!




  • Σε έναν πρώτο έλεγχο που έκαναν, διαπίστωσαν ότι για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, από τους οποίους περνούν και κάνουν αγορές εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, το υπουργείο Πολιτισμού διαθέτει μόνον... 2 ταμειακές μηχανές δηλωμένες στην Εφορία!
  • Στο ερώτημα των εφοριακών για το πώς ελέγχονται οι υπάλληλοι, η απάντησε που δόθηκε ήταν ότι η αποτίμηση των πωλήσεων και η απόδοση λογαριασμού γίνεται με βάση το ποια και πόσα προϊόντα έχει προμηθευτεί το κατάστημα. Στην αμέσως επόμενη ερώτηση, όμως, για το εάν γίνεται απογραφή προκειμένου, όντως, να εξακριβωθεί η αντιστοιχία προμηθειών και πωλήσεων, οι υπάλληλοι απάντησαν ότι... απογραφή δεν γίνεται.

Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο… προβεβλημένος - του Niko Ago


Το λαιφ σταιλ στην Ελλάδα τα έχει βάλει με τους μετανάστες που μας κλέβουν τα παγκάκια,βρομίζουν τις πλατείες και τις παιδικές χαρές,χαλάνε την εικόνα των τουριστικών προορισμών...και αυτό γίνετε μόνο στην Ελλάδα γιατί στην Ευρώπη παρόμοιες δηλώσεις θα έφερναν γενική κατακραυγή όχι μόνο από τον αριστερό χώρο

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Η αδιέξοδη κατάσταση στα ελληνικά ΜΜΕ -του Δημήτρη Τρίμη

                                         EUROKINISSI/ΙΑΣΩΝΑΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ




Επιχειρούν να δημιουργήσουν ΑΝΕΡΓΟΥΣ-ΟΜΗΡΟΥΣ στον συντονισμένο πόλεμό τους κατά των κυβερνητικών επιλογών στον τομέα των αδειών των τηλεοπτικών εταιρειών».

Ζιλέτ Μπινός: Πρέπει να φροντίσουμε την Ελλάδα, η προσφορά της είναι τεράστια!





Να αφήσουν ήσυχη την Ελλάδα και να συγχωρήσουν τα οικονομικά της λάθη προέτρεψε τους Ευρωπαίους η δημοφιλής Γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός από το Εδιμβούργο, όπου πρόκειται να ενσαρκώσει την Αντιγόνη του Σοφοκλή στο Διεθνές Φεστιβάλ της πόλης.

Μήπως πρέπει να δημοσιοποιούνται και τα ονοματάκια τους?...



Υγιής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

15. Διαφημιστική εταιρεία, εξέδωσε 46 εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 2.557.150,00 € και έλαβε δέκα εννέα (19) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.205.000,00 €.
22. Τεχνική εταιρεία κατασκευής κτιρίων και τεχνικών έργων, έλαβε ενενήντα ένα (91) εικονικά φορολογικά στοιχεία ως προς το πρόσωπο συνολικής αξίας 3.940.678,04 €.
1. Μάνατζερ ποδοσφαίρου, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 7.742.963,59 € υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
2. Αυτοκινητιστής, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 5.778.761,34 € υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
1. Επιχειρηματίας με δραστηριότητα την παροχή επιχειρηματικών συμβουλών και άλλων συμβουλών διαχείρισης, απέκρυψε φορολογητέα ύλη συνολικής αξίας 17.600.000,00 €,

Η κυβέρνηση να γίνει συμφωνική με απόλυτη πειθαρχεία στον μαέστρο και όχι κουαρτέτο





Αμ δεν θα μας φάνε, έτσι όπως πάτε, τα ξένα θηρία, παιδιά. Θα τα προλάβουν οι αυτόχθονες κοριοί. Διότι αν δεν αποφασίσει να τους σφίξει τα λουριά ο Τσίπρας. Αν η κυβέρνηση δεν γίνει όχι κουαρτέτο, αλλά συμφωνική, με απόλυτη πειθαρχία στον μαέστρο. Αν ο καθένας παίζει το σουραύλι του όπως του έρθει. Τότε θα έχουμε κάτι χειρότερο από πολιτική χασμωδία: πολιτική κωμωδία. Με την οποία άλλοι θα γελούν κι εμείς θα κλαίμε....



Όχι στους... κολλητούς και τους κόλακες





  • Αρκετοί υπουργοί διάλεγαν ως συνεργάτες στα υπουργεία που τους ανατέθηκαν μόνον στελέχη της ίδιας συνιστώσας και ας είχαν μηδενική εμπειρία από διοίκηση και διακυβέρνηση
  • ...καθήκον είναι να χρησιμοποιηθούν αξιοκρατικά οι πολύτιμες δυνάμεις που υπάρχουν στο κόμμα, στην κοινωνία και στους Έλληνες του εξωτερικού. Αν η κομματική γραφειοκρατία, που θα αντιδράσει, καταφέρει να εμποδίσει αυτή την προσπάθεια, το στοίχημα θα χαθεί και ο ελληνικός λαός δεν θα αντέξει επί μακρόν τον εγκλωβισμό του στις πολιτικές λιτότητας.

Με καθαρές κωλοτρυπίδες και ίσως με βαζελίνη στις διαπραγματεύσεις.




Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι ο μόνος τρόπος να κερδίσεις σε μια διαπραγμάτευση είναι να πας σουλουπωμένος. Αν εμφανιστείς χωρίς κείμενο, χωρίς τσάντες, με τα πουκάμισα έξω, το φερμουάρ ανοικτό και τα παπάρια αξύριστα, δεν μπορείς να πείσεις. Μόνο όταν υπάρχουν παπάρια ξυρισμένα και πολιτικά επιχειρήματα μπορείς να κερδίσεις. Γιαυτό πάντα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πριν πάει στη διαπραγμάτευση, εκτός από τα πολιτικά επιχειρήματα που τα έχει πάντα έτοιμα, ξυρίζει και τα παπάρια. Και πλένει και τον κώλο του για παν ενδεχόμενο. Σε διαπραγμάτευση πας, δεν ξέρεις που θα καταλήξεις. Τουλάχιστον μην σε πουν βρωμοκώλη.

Η Αριστερή Πλατφόρμα πάει... εκλογές;





Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διακηρύσσει από τη Θεσσαλονίκη ότι «μέρος του ΣΥΡΙΖΑ» διαμορφώνει νέα «μνημονιακή συναίνεση με ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ», το Iskra.gr γράφει σταθερά στον πρώτο του τίτλο ότι «η κυβέρνηση χορεύει στους ρυθμούς της τερατρόικα» και η Αριστερή Πλατφόρμα αρχίζει να χορεύει σε ρυθμούς προεκλογικής συγκρότησης και οργάνωσης.

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ πρέπει να δώσει ένα μήνυμα και να περάσει τις διακοπές του στην Ελλάδα. Εγώ αυτό θα κάνω!



Η πρόεδρος της νεολαίας των Γερμανών Σοσιαλιστών, τονίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είχε λίγα περιθώρια. Η Ελλάδα είναι σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι τράπεζες ήταν κλειστές για εβδομάδες. Οι άνθρωποι είναι απεγνωσμένοι. Για αυτό ο κ. Τσίπρας έπρεπε να συμφωνήσει με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων. Είναι καλό ότι υπάρχει η συμφωνία, αλλά δεν μπορεί κανείς να είναι χαρούμενος για αυτήν. Η ”διάσωση” της κ. Μέρκελ έχει αποτύχει.Χρειαζόμαστε μια αναστροφή στην πολιτική για την Ελλάδα: ανάπτυξη και απασχόληση αντί για περαιτέρω επιβολές λιτότητας», δηλώνει η κ. Ούκερμαν στην εφημερίδα «Die Welt».

Γερμανία: Απομάκρυνση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα Ράνγκε λόγω δίωξης δημοσιογράφων



Η υπόθεση «Η υπόθεση δίωξης δημοσιογράφων ιστοσελίδας πολιτικού περιεχομένου για εσχάτη προδοσία είχε μία ένα εξέλιξη, την απομάκρυνση του ομοσπονδιακού εισαγγελέα Χ. Ράνγκε. Ο υπ. Δικαιοσύνης του επέβαλε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Οι «πτωχευμένοι» μιντιάρχες μάς κλέβουν, μετά... τους πληρώνουμε





Πάρτε παράδειγμα τη δική μου οικογένεια: χάσαμε και οι δυο τις δουλειές μας, επτά μισθούς και τις νόμιμες αποζημιώσεις, δηλαδή περίπου 80.000 ευρώ! Ομως εμείς παρά τη φτώχεια μας συνεχίζουμε έστω και με ρυθμίσεις να πληρώνουμε το δάνειο πρώτης κατοικίας, τους φόρους μας για την κάλυψη της τρύπας των χρεοκοπημένων τραπεζών, την οποία δημιούργησαν και άφησαν πίσω τους οι «πτωχοί» ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Αν λοιπόν θέλει η κυβέρνηση μπορεί να τους ξεσκονίσει και να δούμε τότε τι όμορφα που κλείνουν τα πάσης φύσεως ελλείμματα και οι κοινωνικές ανισότητες

Αγροτική Παραγωγή: Αναστρέφοντας τα μνημονιακά μέτρα των νεοφιλελεύθερων με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ





Έγραψε ο Γιάννης Χατζηχρήστος: Mια δέσμη «ισοδύναμων» (δημοσιονομικά) μέτρων στα μνημονιακά που θέλουν να επιβάλουν οι νεοφιλεύθεροι, μπορούν να μετατραπούν τώρα σε ισοδύναμα-ανάστροφα ως προς τους επιδιωκόμενους στόχους τους, είναι σήμερα πιο απαραίτητα από ποτέ

Τσίπρας: 7 μέτρα για ενίσχυση αγροτών με νέο αναπτυξιακό σχέδιο-Θα συγκρουστούμε με καρτέλ




  • Αμβλύνονται οι οξείες γωνίες με τη διάκριση σε αγρότες σε κύριο εισόδημα και σε αυτούς που έχουν αγροτικό εισόδημα.
  • Για αυτούς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες διεκδικείται 13% φορολόγηση και όχι 26% και για τους νέους αγρότες να ισχύσει η μείωση του φορολογικού συντελεστή και αυτή είναι μια δίκαια διεκδίκηση στους ανθρώπους που έχουν δει το εισοδημά τους να μειώνεται δραστικά. 
  • Δυνατότητα να κρατήσουν τα χωράφια τους.
  • Θέσπιση νέων συλλογικών φορεων, τα λεγόμενα key cert.
  • Στόχος μια παραγωγή που θα εστιάζει στην ποιότητα και όχι στην μείωση του κόστους.
  • Άμεση απόδοση των ενισχύσεων, με την συμβολή των δημόσιων λειτουργών.
  • Για την κτηνοτροφία, άμεσα να ψηφιστει ο νόμος για τις βοσκήσιμες γαίες.
  • Χτύπημα στα καρτέλ και στους μεσάζοντες.

«Διακοπές τέλος» για ένα λαό





Ό,τι θυμάμαι πιο έντονα από παιδί είναι η Ελλάδα μέσα από τις διακοπές με τους γονείς μου.

Ό,τι θυμάμαι πιο έντονα από τα φοιτητικά χρόνια, είναι οι διακοπές με την παρέα.

Ό,τι θυμάμαι πιο έντονα από τους έρωτες είναι οι διακοπές ζευγάρι.

Ό,τι θέλω να θυμάται η κόρη μου από εμένα είναι τους δυο μας να κολυμπάμε μαζί.

Ό,τι κρατάω ως άνθρωπος είναι ένα μακροβούτι.


Αρκεί το ΣΔΟΕ, ο έλεγχος των τραπεζικών δανείων και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Κι αν κλείσουν ποιος θα κλάψει; Εφόσον όλοι ξέρουμε ότι μπορούν να αντικατασταθούν από πολλά νέα μέσα επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης και ενημέρωσης που πρέπει να δημιουργήσουν οι ίδιοι οι ελεύθεροι συνεταιρισμένοι παραγωγοί τους (που πετάχτηκαν στον δρόμο) και από τη νέα ΕΡΤ που πρέπει να στηρίξουμε με όλη μας την ψυχή για να μην ξαναγίνει σάκος προπόνησης πελατειακών συστημάτων. Ας τολμήσει η κυβέρνηση.


Έγραψα χθες:.Τα ΜΜΕ όλα ανεξαιρέτως(και τα τοπικά) πρέπει να αντικατασταθούν από νέα που να είναι ανεξάρτητα από τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς(ήδη αυτό έχει αρχίσει)

Οι εργαζόμενοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών.Όσοι τιμούν το επάγγελμα του δημοσιογράφου πρέπει να εργαστούν σε νέο υγιές περιβάλλον και όχι στην σαπίλα των σημερινών ΜΜΕ

Δείτε την απάντηση στο ερώτημα:Τι πρέπει να γίνει κατά την γνώμη σας με τα κανάλια και το σύνολο των ΜΜΕ.

Αριστείδης Μπαλτάς: «Να γίνουμε όλοι περισσότερο ταπεινοί»






Προφανώς δεν νικήσαμε. Αλλά ούτε συντριβήκαμε. Η συμφωνία είναι κακή σε σχέση με όσα διεκδικούσαμε και διεκδικούμε τόσα χρόνια. Αλλά είναι σαφώς καλύτερη από όσα ήθελε το τελεσίγραφο Τουσκ, που οδήγησε στο δημοψήφισμα. Δημιουργήθηκε ρωγμή στην Ευρώπη που δύσκολα επουλώνεται.

Όποιος θέλει τα κανάλια να τα πάρει σπίτι του



Έχω την σκληρή άποψη, πως αν οι εργαζόμενοι στα κανάλια έπαιζαν τόσα χρόνια το ρόλο τους ως ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι θέτοντας κόκκινες γραμμές αξιοπρέπειας, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο ούτε εμείς ούτε ίσως και τα κανάλια. Δεν ήταν οι εργαζόμενοι σε εργοστάσιο, απροστάτευτοι απ’ την εργοδοσία και έρμαια των εξελίξεων, αλλά αυτοί που μπορούσαν να τις ορίσουν. Δεν το έκαναν, με διαφορετική φυσικά ευθύνη ο καθένας ή ίσως και αυταπάτη.

Η στιγμή του καπετάνιου




Μοιάζουμε λίγο με σπασμένο καράβι αυτό τον καιρό. Εκεί που πλέαμε περήφανοι με τον ούριο άνεμο του Όχι, βρεθήκαμε με τα πανιά σκισμένα, τα κατάρτια γκρεμισμένα, το σκαρί σακατεμένο από την ξαφνική ομοβροντία. Και τη συνοχή του πληρώματος στάχτη και μπούλμπερη. Άλλοι δηλώνουν αντιρρησίες συνείδησης, άλλοι γεμίζουν ακόμα κανόνια, άλλοι θρηνούν για το τέλος που έρχεται, άλλοι για το τέλος που ήρθε, άλλοι καταριούνται τον Θεό, άλλοι τον διάβολο.




Έλενα Κουντουρά: «Θετική χρονιά για τον τουρισμό το 2015»



Η επιβατική κίνηση κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου έχει αυξηθεί κατά 19% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2014, ενώ ο αριθμός των πτήσεων έχει αυξηθεί κατά 14% και αναμένουμε τα τελικά στοιχεία για ολόκληρο τον μήνα τις επόμενες ημέρες.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Συνύπαρξη υπό όρους



Σήμερα όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά, όλα αυτά βγήκαν στην επιφάνεια και απαιτούν καθαρές απαντήσεις. Τα διαφορετικά ρεύματα θα μπορούσαν, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, να συνεχίσουν να βρίσκονται κάτω από την ίδια στέγη.

Στο κόμμα όμως. Σίγουρα όχι στην κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα.

Στην περίπτωση της Ελλάδας το ΔΝΤ αγνόησε όλα τα διδάγματα που είχαν εξαχθεί επί δεκαετίες




Στην περίπτωση της Ελλάδας το ΔΝΤ αγνόησε όλα τα διδάγματα από τη διαχείριση του Δημόσιου χρέους, γράφει σε άρθρο της σε αυστριακή εφημερίδα η Ngaire Woods , καθηγήτρια Παγκόσμιας Οικονομίας στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Στο Μαραθώνα και όχι στις Θερμοπύλες...αρκεί το «λάβαρο» να γράφει δικαιοσύνη!



Η «Γερμανική Ευρώπη», οι πολιτικές της λιτότητας, η αντιδημοκρατική λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών και η επιβολή και ταπείνωση των «μικρών» και αδύναμων εταίρων, αυτά που θεωρούνται «υπεροπλία» των «αντιπάλων» μας, μπορεί να ηττηθούν σε «μεγάλες πεδιάδες». Όμως, ας το ξανατονίσουμε: Απαραίτητη προϋπόθεση είναι στο «λάβαρο» να γράφει δικαιοσύνη! Αυτό σημαίνει απόδοση ευθυνών για τα προβλήματα της τελευταίας επταετίας και δίκαιη μοιρασιά των νέων βαρών.

Αντί για όρεξη και δουλειά υπάρχει μόνο μίρλα




Παράδειγμα 1:Είσαι παραγωγός γάλακτος.Πως μπορείς να επιζήσεις όταν οι γαλακτοβιομηχανίες καθορίζουν την τιμή που γάλακτος και αδυνατείς να το διαθέσεις μόνος σου?
Παράδειγμα 2:Έχεις μικροεπιχείρηση σε τουριστική περιοχή.Πως θα μπορέσεις να προσελκύσεις τουρίστες όταν αυτοί έχουν πακέτα all inclusive και πως θα κάνεις γνωστή την επιχείρηση σου όταν αυτή είναι αόρατη στους τουριστικούς οδηγούς?
Παράδειγμα 3:Είσαι δημοσιογράφος και θέλεις να κάνεις απλά την δουλειά σου(να μεταδίδεις ειδήσεις).Πως θα βρεις δουλειά όταν τα ΜΜΕ δεν θεωρούν είδηση ότι πάει κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα των λαμόγιων?

Τα μυστικά σχέδια της Γερμανίας και ο χρυσός





Το κύμα του ευρωσκεπτικισμού και των εθνικιστικών κομμάτων που σάρωσε την Ευρώπη τον Μάιο του 2014, ακολουθείται πλέον από ένα κύμα αντιγερμανισμού και το Βερολίνο εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του. Η ελληνική συνθηκολόγηση αποτελεί μια πύρρειο νίκη για τον Σόιμπλε. Θα πρέπει κάποιος να του πει πως η Ελλάδα είχε συνθηκολογήσει και το 1941, αλλά συνέχισε να αντιστέκεται εγκλωβίζοντας στη χώρα σημαντικά γερμανικά στρατεύματα με δραματικές συνέπειες για την Βέρμαχτ στα άλλα μέτωπα. Όπως γράφαμε πριν μερικές βδομάδες, «ο πόλεμος θα είναι μακρύς και θα τον χάσουν»…

Μια τεταρταυγουστιανή απρέπεια - του Νίκου Σαραντάκου


Ανακεφαλαιώνοντας, προσωπικά πιστεύω ότι το «Γιατί χαίρεται ο κόσμος» είναι ολοφάνερα γραμμένο για την 25η Μαρτίου και, αφού δεν έχω άλλα στοιχεία, δέχομαι το ευεργέτημα της αμφιβολίας -δηλαδή δέχομαι την εκδοχή της οικογένειας Μωραϊτίνη, ότι ο ποιητής εξαπατήθηκε από τους ανθρώπους του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου (που έχει γράψει και ο Σεφέρης τι λογής κουμάσια ήταν), ότι έδωσε άδεια να δημοσιευτεί ένα παλιό ποίημά του για την 25η Μαρτίου χωρίς να του έχουν πει πού θα το χρησιμοποιούσαν.

Αγάπα τον έλληνα με τα ελατττώματά του και θα δεις για πότε θα βγεις από την κρίση...



Με ρωτάτε αν αυτό είναι εφικτό; Σας απαντώ: πριν σχεδόν ένα μήνα ένας λαός βαλλόμενος από εσωτερικούς κι εξωτερικούς εχθρούς ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία ένα ΟΧΙ στη συνέχιση της υποδούλωσής του. Είναι αλήθεια ότι στο τέλος χάσαμε τη μάχη. Αυτό το ΟΧΙ, ωστόσο, ήδη αλλάζει την Ευρώπη και σίγουρα μας έχει αλλάξει πολύ ως έθνος. Η πρώτη μεγάλη ήττα τού νεοραγιαδισμού έχει προστεθεί ήδη στη λίστα των ιστορικών γεγονότων που αποδεικνύουν ότι τίποτα, μα τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο...

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Το κλίμα αλλάζει: Υπέρ Τσίπρα και κυβέρνησης οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ (συνεχής ενημέρωση)






Από το Periodista


Μετά το αρχικό μούδιασμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από την έκβαση των διαπραγματεύσεων και τον εκβιασμό - με τη πλάτη στο τοίχο - που δέχτηκε η Ελληνική κυβέρνηση, πληθώρα νομαρχιακών επιτροπών και οργανώσεων μελών εξέδωσαν ανακοινώσεις και ψηφίσματα υποστήριξης της κυβέρνηση και του πρωθυπουργού.

Η βάση του κόμματος, σε εκατοντάδες οργανώσεις πανελλαδικά, καθώς και σε Νομαρχιακές Επιτροπές, στηρίζει την κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης και της κοινωνικά δίκαιης εφαρμογής της συμφωνίας, καθώς στηρίζει και προσωπικά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Ενδεικτικά κάποιες Νομαρχιακές Οργανώσεις που έχουν εκδώσει ψηφίσματα είναι:

Το πλοίο-φάντασμα του Σχεδίου Β





Είναι αστείο να μιλάμε για Σχέδιο Β και αυτό να το κρατάμε κρυφό.
Δεν μπορεί να ξυπνήσει μια μέρα ο Έλληνας και να του πεις ότι από σήμερα είσαι εκτός ευρώ και ΕΕ και πρέπει να εφαρμόσεις αυτό το σχέδιο που σου αποκαλύπτουμε τώρα.

Πάνω απ όλα το Σχέδιο Β θέλει την έγκριση των πολιτών και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν δοθεί στην δημοσιότητα και επεξηγηθεί πλήρως ώστε να είναι ενήμερος ο πολίτης.
Το να λες στον πολίτη "κοιμήσου ήσυχος εσύ και εγώ σου ετοιμάζω έκπληξη ένα grexit λουκούμι" δείχνει βαθύ αντιδημοκρατικό χαρακτήρα.

Το grexit το επιλέγουν οι πολίτες και όχι μερικοί ξερόλες τύπου Λαπαβίτσα η κάποιοι που τάζουν λαγούς με πετραχήλια τύπου Στρατούλη

Το «παράδοξο Τσίπρα»




Ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι αν ήταν στην θέση του Τσίπρα θα πατούσε το κουμπί του Plan B και δεν έχουμε λόγους να μην τον πιστέψουμε...οποιοσδήποτε μη πολιτικός θα πατούσε το κουμπί.Όμως ο Αλέξης είναι και πρωθυπουργός της Ελλάδας και πολιτικός.

Οπότε η σωστή πρόταση θα ήταν:"εγώ σαν μη πολιτικός στην θέση του πολιτικού θα πατούσα το κουμπί αλλά έχοντας την ελάχιστη ευφυΐα να διακρίνω τον πολιτικό από τον μη πολιτικό ήξερα ότι ο Τσίπρας δεν θα το πατούσε".

Το Plan B τόσο του Βαρουφάκη όσο και της Γερμανίας δεν ήταν τίποτα άλλο από μπλόφα με την μόνη διαφορά ότι η δικιά μας ήταν εξόφθαλμη ενώ της Γερμανίας ήταν πιστευτή.Οι Γερμανοί ζύγισαν καλά τον Αλέξη και ήξεραν ότι δεν θα πατούσε το κουμπί...το ήξερε και ο Βαρουφάκης.

Πράξη εσχάτης προδοσίας είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή του σχεδίου « αριστερή παρένθεση »



...και έτσι ήρθε πολύ φυσιολογικά η παραίτηση του Σαμαρά την ημέρα του δημοψηφίσματος ενώ δεν είχε παραιτηθεί την ημέρα των εκλογών.
Η ήττα στις εκλογές ήταν εντός προγράμματος ενώ το δημοψήφισμα και το αποτέλεσμα του έβαλαν οριστική ταφόπλακα στον σχεδιασμό τους αφού το ΟΧΙ ήταν όχι στην αριστερή παρένθεση.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προτείνει τον Αλέξη Τσίπρα για αρχηγό των φιλελέδων.



Άλλωστε το να πρέπει να συνεργαστείς με την Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη είναι μια προοπτική που προκαλεί τρόμο ακόμα και στην Ν.Δ. που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με ολόκληρο Βαγγέλη Βενιζέλο. Δεν είναι τυχαίο που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με τους απομακρυσμένους ιδεολογικά ΑΝΕΛ και όχι με τους κοντινότερους Πασόκ και Ποτάμι. Γιατί μπορεί να είναι Αριστεροί αλλά δεν είναι ατρόμητοι.

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Το «πτώμα» ζέχνει



Το πτώμα ζέχνει και είναι δίπλα μας τουμπανιασμένο κάτω από το άπλετο φως του ηλίου ενώ εμείς κοιτάμε το πουκάμισο του Βαρουφάκη...αν προέρχεται από εκεί η μπόχα.

Παιδιά, ξαπλωθείτε, να μπούμε στους τάφους




Αρθούρος Ρεμπώ από το  Enfance

Να μου νοικιάσουν επιτέλους αυτόν το τάφο, λευκασμένο με ασβέστη με τις γραμμές του τσιμέντου ανάγλυφες – πολύ μακριά κάτω από τη γη.

Ακουμπώ στο τραπέζι, η λάμπα φωτίζει πολύ ζωηρά τις εφημερίδες τούτες που είμαι ηλίθιος που τις ξαναδιαβάζω, αυτά τα βιβλία χωρίς ενδιαφέρον. 

Σε μια τεράστια απόσταση πάνω από το υπόγειό μου σαλόνι, τα σπίτια εμφυτεύονται, οι ομίχλες μαζεύονται. Η λάσπη είναι κόκκινη ή μαύρη. Πόλη τερατώδης, νύχτα χωρίς τέλος! 

Λιγότερο ψηλά υπάρχουν υπόνομοι. Στις πλευρές τίποτε άλλο από το πάχος της υδρογείου. Ίσως οι άβυσσοι του γαλάζιου, πηγάδια από φωτιά. Ίσως πάνω σ’ αυτά τα σχέδια ανταμώνουν φεγγάρια και κομήτες, θάλασσες και μύθοι. 

Στις ώρες της πίκρας φαντάζομαι σφαίρες από σάπφειρο, από μέταλλο. Είμαι κυρίαρχος της σιωπής. Γιατί μια θωριά από υπόγειο φεγγίτη θα χλώμιαζε στη γωνιά του θόλου;
 

Για κακούργημα παραπέμπεται o Χρ. Παναγόπουλος - Ατασθαλίες δεκάδων εκατ. ευρώ σε ΕΡΤ και 9,84



  • Σύμφωνα με τα πορίσματα, δεκάδες χιλιάδες ευρώ μοιράστηκαν με εντελώς ασαφή κριτήρια σε εργαζόμενους που προτιμήθηκαν να εισπράττουν έξι και επτά μισθούς για άγνωστους λόγους.
  • Θέμα εγείρεται και με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες τεχνικών συμβούλων καθώς με βάση το βούλευμα,παράλληλα,είχε συγκροτηθεί άλλη εταιρεία με ηλεκτρονικούς μηχανικούς κλπ που είχε έργο της να βοηθάει το έργο της εταιρείας που αμειβόταν παράλληλα.

Τα επιτεύγματα των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ στις Περιφερειακές εκλογές...



Τελικά χωρίς τις συνιστώσες ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε μεγαλύτερα ποσοστά στις εκλογές και αυτοδυναμία

Τα επιτεύγματα των πλατφορμιστών στις Περιφερειακές εκλογές

Λουτσιάνα Καστελίνα: «Η επιλογή που έκανε ο Τσίπρας, παρότι είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής, είναι και η καλύτερη»




  • Το βασικό ερώτημα είναι αν ο Τσίπρας υιοθέτησε την ίδια γραμμή με τις προηγούμενες κυβερνήσεις Όχι. Δεν το πιστεύω. Ήταν όμως αδύνατο, στην παρούσα φάση, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει στο ακέραιο όσα υποσχέθηκε.
  • Το καίριο ερώτημα για τον ελληνικό λαό είναι παρ’ όλα αυτά αν θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας τη δυνατότητα ελιγμών κατά των σκληρών μέτρων του νέου Μνημονίου που θα πλήξουν το λαό, φτωχοποιώντας τον ακόμα περισσότερο.
  • Δεν είναι το ίδιο πράγμα να διαχειρίζεται ένα πακέτο μέτρων σκληρής λιτότητας μια αριστερή κυβέρνηση απ’ το να το διαχειρίζεται μια δεξιά κυβέρνηση!
  • Η ανάγκη για μια επείγουσα αναμόρφωση της Ένωσης – της φιλοσοφίας, των κανόνων, της πολιτικής της – επιτέλους μπήκαν στο τραπέζι των συζητήσεων. Έγινε σαφές ότι δεν πρόκειται η Ε.Ε. να επιβιώσει αν συνεχίσει όπως πηγαίνει

«Με ποιο ηθικό ανάστημα θα ξανακάνει κοινωνικές εκπομπές η Μαρί Κυριακού»;

                      Κυριακού στο τηλ:Να σου πω...γίνετε να τα κλείσουμε σε είδος?...

Ήδη από εχθές ξεκίνησε ένας ωραίος αγώνας. Ένας αγώνας που σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί!!! Αγώνας για την ύπαρξή μας και την ίδια μας την αξιοπρέπεια!!! Αυτό που συμβαίνει σήμερα στον ΑΝΤ1, αν περάσει, σίγουρα θα συμβεί και στους υπόλοιπους σταθμούς. Οι στάσεις εργασίας και οι απεργίες θα είναι διαδοχικές!!! Δεν μας ενδιαφέρουν πόσα απεργοσπαστικά δελτία θα βγάλουν. Δεν μας ενδιαφέρει η τρομοκρατία που θα μας εξαπολύσουν!!! Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μην σταματήσουμε μέχρι την τελική δικαίωση! Να γυρίσουν ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!!

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Ενός δελτίου σιγή …





Μπουκωμένοι από τα ΠΑΣΟΚικά θαλασσοδάνεια και τις μπίζνες με το δημόσιο, οι μιντιάρχες της διαπλοκής και της πραγματικής εξουσίας, υπηρέτησαν με ακρίβεια χειρουργείου την «εκσυγχρονιστική» σημιτική αφήγηση των πρώιμων φιλελέδων, γκρέμισαν τον Καραμανλή επειδή μίλησε για νταβατζήδες και τόλμησε να τα βάλει με το βασικό μέτοχο του Βενιζέλου, αποθέωσαν τον ΓΑΠ, ανέλαβαν εργολαβικά την προπαγάνδα του μνημονίου, πλασάρισαν και επέβαλαν στην πολιτική αγορά τα δικά τους προϊόντα όπως ο Αδωνις και ο Σταύρος

Σία Αναγνωστοπούλου:"Η συντροφικότητα αποτέλεσε το στοιχείο συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ"



Αυτή «η πρώτη φορά Αριστερά» έχει μπροστά της ένα πεδίο μάχης -την ευρωζώνη-, σε αυτό δεσμεύτηκε ότι θα δώσει τη μάχη, και σε αυτό είναι υποχρεωμένη να τη δώσει μέχρι τέλους. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενεργοποιήσει (και πρέπει να ενεργοποιήσει) τα χαρακτηριστικά της γενέθλιας πράξης του: συντροφικότητα στον ίδιο πόλεμο.