Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Και εγένετο…Λαϊκή Ενότητα! (εξαιρετικό)


  • Ήταν η ίδρυση του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας από τον Λαφαζάνη μια κίνηση που υπογαρεύτηκε από τις ανάγκες των καιρών ή μια κίνηση σχεδιασμένη από καιρό;
  • Τελικά τι ήταν αυτό που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνηση;
  • Να με συγχωρείτε κύριοι και κυρίες της Λαϊκής Ενότητας αλλά η στάση σας ούτε αριστερή είναι, ούτε ιδεολογικές αφετηρίες έχει, ούτε από πατριωτισμό διέπεται.
  • Δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τη δύναμη του «πραγματικού», όπως αυτό το «πραγματικό» έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.
  • Η νέα πραγματικότητα, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ με Πρόεδρο τον Τσίπρα καλείται να μετασχηματίσει, απαιτεί ρεαλιστικά μέσα για να αντιμετωπιστεί και ανθρώπους αποδεδειγμένα ικανούς (όχι απλά γνωστούς) και πρόθυμους να σηκώσουν το βάρος των αλλαγών που απαιτούνται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, ανθρώπους που δεν φυγομαχούν υπό το βάρος της ευθύνης, ανθρώπους που αντιλαμβάνονται και αποδεικνύουν με τις αποφάσεις τους ότι πάνω από το όποιο πρόσκαιρο κομματικό και ιδεολογικό συμφέρον υπάρχει το Εθνικό Συμφέρον και ο Ελληνικός Λαός.

Με το καλημέρα δήλωση αποχώρησης από την ΛΑΕ



Η ΛΑΕ αποτελεί μια φονική παγίδα για τα κινήματα.Η ηγεσία της δεν έχει κανένα κινηματικό χαρακτήρα...το αντίθετο αποτελείτε από κλειστά γραφειοκρατικά κυκλώματα.Όσοι νέοι πέσουν στον ιστό της θα τους ξεζουμίσει.

Τέλος στις φήμες.Υποψήφιος ο Τσακαλώτος: "Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα"



Φήμες λένε ότι ο Τσακαλώτος δέχτηκε να κατέβει υποψήφιος καθώς ο Αλέξης του έβαλε το πιστόλι στο κρόταφο...

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι τουρίστες.



Βλέπαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ρεπορτάζ στα κανάλια της διαπλοκής για δήθεν μεγάλη πτώση του τουρισμού ενώ αντίθετα πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα μας τα έπρηζαν για κάθε άφιξη κρουαζιερόπλοιου...δεν μου περνάει από το μυαλό τι θα έλεγαν αν είχαμε Σαμαρά ακόμη και με τόση άνοδο του τουρισμού

Πέντε Ενώσεις Νέων Αγροτών τάσσονται κατά της Ελληνικός Χρυσός



Όταν η ανάπτυξη γίνετε εις βάρος των άλλων τότε δεν λέγετε ανάπτυξη αλλά ιός η καρκινογένεση όπου τα καρκινικά κύτταρα νεκρώνουν το σώμα.Αν δεν προλάβεις το καρκίνωμα τότε η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτός στο λαό και την κοινωνία. Του Γιώργου Μουργή


  • Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται μέσα από το ρεαλισμό,την ειλικρίνια και τον συνεχές κοινωνικό διάλογο να ακυρώσει τη ρητορική του μίσους σαν αντιπολιτευτική τακτική οπως εκφράζεται λίγο πριν τις εκλογές.
  • Η Αριστερά καλείται να δώσει το πρόσημο και το έρεισμα με σκοπό να ακολουθήσει τις ανάγκες της κοινωνίας κι όχι το ανάποδο.
  • Ο εξαντλημένος κοινωνικός ιστός δεν έχει χρόνο για δογματικές – παρωχημένες λογικές που ενισχύουν μικροπολιτικούς τακτικισμούς.

Αλ. Τσίπρας: Οι πολίτες να ανατρέψουν τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης


Στις 20 Σεπτέμβρη οι πολίτες καλούνται με την επιλογή τους να δώσουν οριστικό τέλος στο παλιό πολιτικό σύστημα. Να ανατρέψουν, με τη δική τους ψήφο, τα σχέδια της αριστερής παρένθεσης. Να επιλέξουν ανάμεσα στη φυγή προς τα εμπρός και στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος, που μας οδήγησε στα μνημόνια και τη χρεοκοπία. 

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Άντζυ Σαμίου:"είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει. Είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε"




  • Δεν είναι ευτυχισμένος , σκέφτηκα, και προσπαθούσα να διακρίνω κάτι μέσα στα μάτια του στην έκφραση του, που θα μου έλεγε πως ήταν απλά κουρασμένος πολύ...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MRB: 2,2 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ - Μεγάλη η διαφορά στην παράσταση νίκης




Το καλύτερο δώρο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να τον δίνουν σε απόσταση αναπνοής απο την ΝΔ καθώς αυτό θα συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του που στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου έχουν πολύ μικρή συσπείρωση σε αντίθεση με την ΝΔ(έχει μικρές δυνατότητες να κερδίσει επιπλέον ψηφοφόρους αφού ήδη δηλώνουν προτίμηση)

Παναγιώτη, δραχμή λέγεται η λέξη, γιατί φοβάσαι να την εκστομίζεις;...




Πριν λίγο στο STAR ο Laugh είπε ότι το ευρώ είναι μνημόνιο και δεν βάζει την υπογραφή του σε μνημόνιο.Γιατί όμως δεν λέτε ξεκάθαρα ότι θέλετε δραχμή και με ότι αυτό συνεπάγεται?

Μπροστά με 8,5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Bridging Europe


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 8,5 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η έρευνα του κέντρου ερευνών Bridging Europe, με τους αναποφάσιστους να αναδεικνύονται σε «δεύτερο κόμμα».

Απάντηση του Χρήστου Σπίρτζη στις καταγγελίες του ΣΚΑΪ και την Καθημερινής



Και να που ο λόγος των κορωνίδων του νεοφιλελευθερισμού(ΣΚΑΙ,ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) ταυτίζεται πλήρως με τις κατηγορίες που εκστομίζονται από τους καθαρόαιμους Αριστερούς

Νέοι και παραγωγικη ανασυγκρότηση. Του Γ. Βρασταμνού*


  • Θα δούμε ξανά να επιδοτούνται επιχειρήσεις με κομματικά και ρουσφετολογικά κριτήρια και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια να μένουν στα χαρτιά γιατί δεν είχαν τις κατάλληλες γνωριμίες; 
  • Θα δούμε ξανά να αποκλείονται μικρές επιχειρήσεις λόγω υψηλών ελάχιστων επιλέξιμων προϋπολογισμών και υψηλής απαιτούμενης ιδίας συμμετοχής, με αποτέλεσμα τα κονδύλια να κατευθύνονται αποκλειστικά στους μεγάλους; 
  • Θα δοθεί η δυνατότητα στον άνεργο πτυχιούχο να αυτοαπασχοληθεί, ή μονίμως θα εγκλωβιστεί σε ένα καθεστώς voucher, κάτι αντίστοιχο με τα stage προηγούμενων χρόνων?
  • Θα στοχεύσουμε στην επιχορήγηση ίδρυσης καφέ και εστιατορίων ή στην ενθάρρυνση συνεργασίας 5 νέων αγροτών και δύο γεωπόνων για την τυποποίηση ελαιολάδου; 

Φωτίου: Δεν έφαγα τόνους δακρυγόνων για να γίνω σε ένα 24ωρο μνημονιακή (Video)


«Δεν έχω φάει τόνους δακρυγόνων σε όλες τις κινητοποιήσεις του λαού, σε περήφανες διαδηλώσεις για να γίνω σε 24 ώρες μνημονιακή»

Εφαγε πόρτα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Το κόμμα Λαφαζάνη δεν αποτελεί κάτι νέο αλλά προϋπήρχε ως κόμμα μέσα στο κόμμα στον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά δεν αποτελεί κανένα μέτωπο.

Η Δέσποινα Κουτσούμπα για την συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΛΑΕ



  • ...ξαφνικά αισθάνθηκα ότι -συνειδητά ή ασυνείδητα- ένα απαράτ στελεχών της ΛΑΕ, δεν σκέφτονται πώς θα φτιαχτεί το μέτωπο, αλλά πώς θα έχουν την πρωτοκαθεδρία και πώς θα βάλουν τους δικούς τους όρους σε ότι θα φτιαχτεί..

Ολόκληρη η πρώτη δημοσκόπηση της ΕΦ.ΣΥΝ και ορισμένες διαπιστώσεις




Διαπιστώσεις από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.
  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πείσει ότι μπορεί να διαχειριστεί το τρίτο μνημόνιο και ότι έχει αντίμετρα.
  2. Το ΛΑΕ κερδίζει μόνο από την δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και ο Λαφαζάνης δεν είναι αρκετά δημοφιλής για να σπρώξει το κόμμα.
  3. Η ΧΑ κερδίζει από ρητορικές περί προδοσίας και μεταναστευτικού.Θέλει μεγάλη προσοχή τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΛΑΕ στο τι λένε γιατί μόνο στα κόμματα τους δεν στρέφουν τους ψηφοφόρους χτυπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.
  4. Η δραχμή δεν πείθει τον κόσμο
  5. Το μεγαλύτερο ποσοστό αναποφάσιστων προέρχεται από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και γιαυτό έχουν τις χαμηλότερες συσπειρώσεις(49% και 24% αντίστοιχα) μαζί με το ΠΟΤΑΜΙ(38%).Αυτό τους δίνει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των ποσοστών τους.
  6. Ο ΣΥΡΙΖΑ ότι χάνει προς τη ΛΑΕ το κερδίζει από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ποτάμι
  7. Το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει ποσοστό λόγω επιστροφής ψηφοφόρων του απο την ΝΔ καθώς την είχαν ψηφίσει για να μην βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη δημοσκόπηση έρχεται σε πλήρη επιβεβαίωση των προβλέψεων μου.Διαβάστε το άρθρο ΕΔΩ

Πρώτη δημοσκόπηση:Η ρητορική της ΛΑΕ στέλνει ανυποψίαστο κόσμο στην ΧΑ



Βλέποντας την σημερινή δημοσκόπηση διαπιστώνω ότι:
τα περί προδοσίας,
ο σύριζα είναι το νεο πασοκ.
το τρίτο μνημόνιο είναι το χειρότερο
και άλλα
στέλνουν σούμπιτος τον απογοητευμένο κόσμο στα χρυσαύγουλα.

Αλλά ότι και να πεις αυτούς που χρησιμοποιούν αυτή την ρητορική πιστεύοντας ότι θα κερδίσουν ψήφους δεν το καταλαβαίνουν...είναι χοντροκόφαλοι.Θα σου απαντήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει γιατί υπέγραψε μνημόνιο.Για όλα ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει ε??

Διαβάστε ΕΔΩ τις προβλέψεις μου για τα ποσοστά των κομμάτων αν και φοβάμαι ότι αν συνεχίσουν έτσι οι ΛΑΕ θα πέσω έξω στα ποσοστά της ΧΑ

Νίκος Ξυδάκης: Δεν απαντώ στη Ρ. Μακρή αλλά στους πολίτες



Τα 600 χιλιάδες ευρώ προς το Μέγαρο Μουσικής δεν είναι μέρος συνωμοσίας του Αλ. Τσίπρα με τον ΔΟΛ, όπως διατείνονται οι συνήθεις συνωμοσιολόγοι, αλλά η δόση της τακτικής επιχορήγησης προς το Μέγαρο, στο πλαίσιο της επιβαλλόμενης εκτέλεσης του τακτικού προϋπολογισμού για το 2015, ψηφισμένου από την προηγούμενη Βουλή δηλώνει μέσω του λογαριασμού του στο facebook ο Υπ. Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης.

Ο αγώνας για μια άλλη Ευρώπη συνεχίζεται - του Γιάννη Μυλόπουλου

                           Προφητικό το σκίτσο και είναι μόνο το πρώτο βήμα πάνω στην λεπίδα


Η εντολή που δόθηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου στον ΣΥΡΙΖΑ ετελεύτησε τον βίο της. Η επτάμηνη σύγκρουση της ελληνικής κυβέρνησης με τον ευρωπαϊκό νεοφιλελευθερισμό παρήγαγε νέα πολιτικά δεδομένα.

Το νέο πολιτικό σκηνικό καθιστά σήμερα τις εκλογές περισσότερο από αναγκαίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κοινωνικές δυνάμεις που συναντήθηκαν μαζί του τα τελευταία χρόνια, χρειάζονται νέα και καθαρή εντολή για τη συνέχιση του αγώνα για μια άλλη Ευρώπη...

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Το πρώτο σποτάκι του κόμματος Λαφαζάνη…




Δεν αμφιβάλλουμε ότι αυτά βλέπει στα όνειρά του ο Λαφαζάνης.

Κι αρχίζω να συνειδητοποιώ τι θα πει «επικίνδυνος» : Αυτός που θα σε παρατήσει.


  • Ένα που κατάλαβα, σε όλην αυτήν την πορεία είναι και το εξής: Κάθε μαλακιστήρι που ξέρω να έχει ασχοληθεί με την πολιτική κάνει ό,τι κι ο τυχάρπαστος Μπένης: Το φτιάχνει κατά πώς το βολεύει.
  • ...Δε με βολεύει ο χαζογελαστός που κρύβει πίσω από τη μάσκα του καλοκάγαθου κρεμάλες και σκοινιά και θα έχει στην κάβα του και τη γκαβή που όλα τα βλέπει και όταν θέλει βιάζεται και είναι άμεση κι αμείλικτη. 
  • Κι εκείνοι του ‘λεγαν «έχει γράψει βιβλίο ο ΦιδεΜατσούκης, υπάρχει σχέδιο – βάλε ένα τσίπουρο, ρε παιδί!» Και φαντάζομαι το σαρδόνιο χαμόγελο του χερρ Βόλφγκανγκ, τη στιγμή που έλεγε στον Αλέξη: «πήγαινε, παιδί μου, δε μας χρειάζεσαι εμάς, στα έχουν έτοιμα όλα στην Πατρίδα σου».

Γκρεμίσαμε τον φόβο!!! ...και μια κυβέρνηση


...την απόλυτη αχαριστία τη φανερώνουν περίτρανα τα λόγια και οι πράξεις που στρέφονται κατά εκείνου που έβγαλε έναν ολόκληρο χώρο από την μίζερη ύπαρξή του και αφάνεια χτυπώντας τον ακόμα και την ώρα της μάχης...

Ο Τσίπρας ολιγώρησε ισορροπώντας!..



  • Ολιγώρησε ισορροπώντας με την αφόρητη δημοκρατικότητά του: «Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων», αποκαλύπτει ο Πιέρ Μοσκοβισί στη Liberation, «ο Τσίπρας αποχωρούσε συχνά από το τραπέζι για να ελέγχει αν ακόμα είχε την υποστήριξη των διαφόρων συνιστωσών του. Όταν διαπίστωνε ότι δεν την είχε, επέστρεφε στις διαπραγματεύσεις και ακόμη και αν μιλούσε με πολύ ασάφεια, όλοι παρατηρούσαν ότι είχε αναγκαστεί να αλλάξει θέση. Με λίγα λόγια, οι Ευρωπαίοι είχαν διαπραγματευτεί για έξι μήνες όχι με μία κλασική κυβέρνηση, αλλά με μια κεντρική επιτροπή»… 

Την ένταξή της στο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η «Αριστερή Προοπτική»




Η ομόφωνη απόφασή μας είναι η ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συμβάλλουμε, όσο καλύτερα μπορούμε στη νέα δύσκολη προσπάθεια για την ανασύνθεσή του».

Καθαρή εντολή για καθαρές αλλαγές (όλα τ΄ άλλα, να ΄χαμε να λέγαμε…)



Πρέπει να μάθουμε τα κρίνουμε τα πράγματα με απλή λογική και να μην ακούμε τον κάθε παπαρολόγο.
  • Δεδομένο 1.Καμία από τις δυο πλευρές δεν επιδίωκε(ούτε είχε κρυφή ατζέντα) την έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ οπότε η διαπραγμάτευση θα κατέληγε σε συμφωνία
  • Δεδομένο 2.Το κόμμα μέσα στο κόμμα δεν θα αποδεχόταν καμία συμφωνία όσο καλή και αν ήταν
Φυσικό επακόλουθο αυτών των δεδομένων ήταν να οδηγηθούμε σε συμφωνία και πτώση της κυβέρνησης.

Έλ. Κουντουρά: Ρεκόρ σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών




  • σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, επισκέφτηκαν τη χώρα μας 25 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός που "μεταφράζεται” σε 14,5 δισ. ευρώ έσοδα. Το 2014, είχαν φτάσει στην Ελλάδα 22 εκατομμύρια τουρίστες, με τα έσοδα του τουρισμού να ανέρχονται σε 13,5 δισ. ευρώ.

Πολιτικές καριέρες


  • Τα πιο πρόσφατα δείγματα πολιτικού έργου πολιτικών που δεν μεθόδευσαν την επαύξηση της πολιτικής τους καριέρας, είναι δείγματα των πολιτικών της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Ο λόγος που θα με ενδιέφερε το μέλλον των ανθρώπων αυτών, είναι ότι οι ίδιοι, αντίθετα με όλους τους υπόλοιπους, έδειξαν ότι θέλουν την πολιτική εξουσία όσο τους το επιτρέπει το εκλογικό σώμα. 
  • Μου θυμίζουν τον εαυτό μου, το πόσο εξαρτημένος είμαι από την κρίση των ανθρώπων για τους οποίους εργάζομαι. Ενδιαφέρομαι εγώ για εκείνους και γι’ αυτό, μάλλον, εκείνοι για μένα. Γιατί η πολιτική να διαφέρει;

Πρόβλεψη για τα ποσοστά των κομμάτων στις εκλογές.Ποιοι κινούνται πτωτικά και ποιοι ανοδικά



Οι δημοσκοπήσεις έχουν απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών όχι όμως και οι δημοσκοπήσεις μαϊμού που κυκλοφορούν ακατάσχετα στο διαδίκτυο.Μέσα σε αυτό το πλήθος των δημοσκοπήσεων όλο και κάποια θα πέσει μέσα βάση στατιστικής αλλά αυτό είναι και η εξαίρεση του κανόνα.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Η ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ - Χωρίς σχέδιο τα κόμματα της αντιπολίτευσης



  • Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με την αντιπολίτευση και τους φορείς της ελληνικής ασθένειας, είναι σχεδόν έτοιμος. Αρκεί να το θελήσει και να παρουσιάσει με τόλμη το σχέδιό του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ζητώντας καθαρή εντολή να καταπολεμήσει την "ελληνική ασθένεια" του φεουδαρχικού παρασιτισμού των μεταπρατικών ελίτ πάνω στους παραγωγούς του πλούτου. 

Ο Βαγγέλας έλυσε το ζωνάρι



Από την μια θα βλέπουμε την ΝΔ να χρησιμοποιεί αιχμή το μεταναστευτικό και από την άλλη θα έχουμε τους (αριστερούς) που αντί για προτάσεις θα σπέρνουν απογοήτευση για την κυβέρνηση.
Και οι δυο πλευρές όμως με αυτή τη ρητορική θα σπρώχνουν τον ανυποψίαστο ψηφοφόρο προς τα χρυσαύγουλα.
Πάρτε το απόφαση:
Ούτε αυτός που έφυγε από το μαντρί της ΝΔ θα επιστρέψει αλλά και ούτε και η ΛΑΕΝ θα κερδίσει ψήφους δεξιότερα του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιαυτό προσέξτε πάρα πολύ την προπαγάνδα σας κύριοι.

Γ. Τσιρώνης(Οικολόγοι-Πράσινοι): Αυτή ήταν μία νίκη που δεν έχει ακουστεί


  • Για τα απορρίμματα είπε πως «αναρτήθηκε το εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων, με καθοριστικές συνέπειες για όλη την Ελλάδα, σταματήσαμε το παλιότερο σχέδιο που τα σκουπίδια πήγαιναν σε μεγαλοεργολάβους με πανάκριβο τρόπο, στα πολύ μεγάλα συμφέροντα. Αυτή ήταν μία νίκη που δεν έχει ακουστεί.
  • Αν γινόταν συμφωνία κι είχαμε στείλει στον Κ. Σόιμπλε, τον Π. Λαφαζάνη, θα είχε επιτευχθεί σε μία ώρα συμφωνία και θα ήταν δραχμή. Και δραχμή σημαίνει αυτό που έγινε στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία κλπ που μέσα σε δύο χρόνια μπιρ παρά, οι πολυεθνικές αγόρασαν όλο το πλούτο των χωρών αυτών. Ας το σκεφτεί ο κόσμος αυτό.

Με πείσμα και αντοχή. Συνεχίζουμε! Του Γιάννη Μπουρνούς



  • Για να βγούμε νικητές από αυτή την αναμέτρηση, πρέπει να προσπαθήσουμε να υπερβούμε τον υπάρχοντα τραυματισμό του κόμματός μας και μοναδικός τρόπος για να το επιτύχουμε αυτό είναι η μέγιστη δυνατή συσπείρωση και ενεργοποίηση όλων των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, που, παρά τις όποιες διαφωνίες και τη δικαιολογημένη αμηχανία, επιλέγουν να μείνουν στο κόμμα μας αυτή την κρισιμότατη στιγμή.

Χρ. Βερναρδάκης: Η πάλη των τάξεων δεν τελειώνει με την υπογραφή μιας συμφωνίας


  • ...δεν είναι τωρινό το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται απολύ παλιά από τον ενιαίο Συνασπισμό. Δεν ήταν μία δημοκρατική δομή κόμματος, ήταν ένα φιλελεύθερο μόρφωμα που επέτρεπε τα κόμματα μέσα στο κόμμα, δεν λειτούργησε ποτέ ως κόμμα των μελών, αλλά ως κόμμα των μηχανισμών, πολλών κι επάλληλων, τοπικών και κεντρικών μηχανισμών, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διαδικασία που βλέπουμε σήμερα. Και δεν αποδίδεται αυτό μόνο στην Αριστερή Πλατφόρμα. Υπάρχει μια ιστορική παρεξήγηση το να μπερδεύεις την εσωκομματική δημοκρατία με τον φιλελευθερισμό, και μάλιστα με τον αναρχο-φιλελευθερισμό

Έρχεται το περιουσιολόγιο - Τι άραγε θα ψηφίσουν τα λαμόγια?



Το περουσιολόγιο που έρχεται θα είναι ένας λόγος παραπάνω για τα λαμόγια να ψηφίσουν τα κόμματα της δραχμής.
Εσύ?

Η Ζωή έτοιμη να ανακοινώσει την πρώτη συνιστώσα της ΛΑ.Ε



Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο Λαφαζάνης ήθελε να επαναφέρει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α των συνιστωσών και της καθαρότητας του 4%.Μόνο που αμφιβάλλω αν η πλατφόρμα θα είναι τόσο ανεκτική όπως ο Αλέξης.Η οποιαδήποτε διαφορετική φωνή μέσα στο ΛΑ.Ε θα χαρακτηρίζεται προδοτική...να το έχουν υπόψιν τους αυτό τα έστω υποτυπώδεις κινήματα της Ελλάδας.

Εκτός εκλογικής λίστας ΣΥΡΙΖΑ ο Μητρόπουλος



Ο Μητρόπουλος είναι Μητρόπουλος και όχι ΣΥΡΙΖΑ και αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να συμπεριληφθεί στις εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ίδιο ισχύει για όσους θέλουν να εκπροσωπήσουν τον εαυτό τους...ας φτιάξουν δικό τους κόμμα να τους αντιπροσωπεύει

Ο...τριμέτωπος της Ζωής

                      Μη κοιτάς καθόλου Αλέξη...πλήρης αποτυχία η επιλογή


Οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων απουσίαζαν, πλην της ιδίας και των κ.κ. Σταθά και Μακρή, ενώ με την τελευταία αντάλλαξαν σειρά φιλοφρονήσεων για την προσφορά τους στον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία.

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Για ένα νέο αναπτυξιακό νόμο που επιτέλους θα επικροτεί την ανάπτυξη και όχι την διαφθορά και τον παρασιτισμό. Του Α. Οικονομίδη*




Σε τι στοιχεία θα στηρίζεται, και σε ποια διεθνή πραγματική ανάγκη θα απαντά, ένα τέτοιο εναλλακτικό παραγωγικό πρότυπο;
  1. Στην τεχνική μας ταυτότητα, σύνθεσης και όχι εξειδίκευσης, που μας διαφοροποιεί σοβαρά από το κυρίαρχο δυτικό πρότυπο.
  2. Στην ιστορική μας ιδιαιτερότητα, που συγκροτείται από «το τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά μας», από την βιομηχανική επανάσταση, με την ουσιαστική απουσία και απαξία του περίφημου φορντικού μοντέλου.
  3. Στο πεδίο της μεγάλης προστιθέμενης αξίας και ποιότητας.Οφείλουμε να κατασκευάσουμε προϊόντα δικά μας, που θα διαθέτουν ταυτότητα και υψηλή εντόπια προστιθέμενη αξία. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να απαντήσουμε, με υγιή και αυτοδύναμο τρόπο στο ζήτημα της ανεργίας, δημιουργώντας τις πραγματικές προϋποθέσειςμιας κοινωνίας ουσιαστικού πλούτου και ισοτιμίας, προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω.
  4. Στο μικρό μέγεθος αυτοδύναμων επιχειρήσεων, που δεν αποτελούν υποπροϊόν «μεγάλων», αλλά αντίθετα είναι εκείνες που τις γεννούν, με απολύτως σύγχρονους τρόπους και Όρους.
  5. Στην ποιοτική απάντηση σε συγκεκριμένες και αληθινές ανάγκες, έξω από την διεθνώς πτωχευμένη σφαίρα του τυπικού μαζικού και φθηνού.
  6. Σε ένα «σχεδιασμένο βιομηχανικό προϊόν κατά παραγγελία», που σήμερα είναι τεχνικά και κοινωνικά εφικτό, γιατί απαντά με σύγχρονους όρους σε υγιείς και αληθινές ανάγκες, στην «ραφή του κουστουμιού μας στα μέτρα μας, στο ράφτη μας»
  7. Σε μια εθνική παραγωγική στρατηγική, το ερώτημα του «τι θα παράγουμε» έπεται, ενώ προηγείται εκείνο του «τι μπορούμε να κάνουμε «καλά»»;

Το ΠΑΣΟΚ δεν πέθανε λόγω μνημονίων, ήταν ήδη νεκρό από πριν – Και η ευκαιρία Τσίπρα


  • Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είχε επιβιώσει και με τα μνημόνια εάν μετά το 2009 είχε τσακίσει τους νταβατζήδες, τους ολιγάρχες, τα κάθε λογής κρατικοδίαιτα παράσιτα, εάν είχε τιμωρήσει όσους ευθύνονται για την καταστροφή που ονομάστηκε «κρίση».
  • Τώρα, από ό,τι φαίνεται, ο κλήρος πέφτει στον Αλέξη Τσίπρα να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης, έχοντας ήδη υπογράψει το Τρίτο Μνημόνιο.
  • Ας έχει υπόψιν του ότι εάν δεν πράξει όσα υποσχέθηκε για απόδοση Δικαιοσύνης και Ισονομία θα ακολουθήσει και αυτός, και μάλιστα τάχιστα, την ίδια θλιβερή μοίρα των ΠΑΣΟΚων.

Επιτέλους, εκλογές!


  • Δεν θα μπορούσε, πολύ περισσότερο, να κάνει κυβέρνηση με τη Ν.Δ., το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχουν ερωτηθεί οι ψηφοφόροι. Αυτό θα ήταν αντιδημοκρατικό και όχι οι «αυγουστιάτικες εκλογές»

Η καταστροφική ψευδαίσθηση της μονομερούς διαγραφής του χρέους. *Του Γ. Βεργόπουλου



  • Σε ένα τέτοιο αφαιρετικό σκηνικό, όπου η Ελλάδα δεν έχει εξωτερικό χρέος, μπορούν πράγματι να οικοδομηθούν πολύ όμορφα σενάρια αριστερής πολιτικής και κοινωνικής αναδιανομής
  • Αλλά αν δεν είχαμε το χρέος δεν θα είχαμε τον δανεισμό και τη συμφωνία με τον ESM και άρα τα ίδια σενάρια αριστερής πολιτικής θα δούλευαν ακόμη καλύτερα και μέσα στο Ευρώ !!!
  • Μια άρνηση πληρωμών του χρέους σε μόνιμη βάση με μονομερή ελληνική απόφαση θα σήμαινε όχι δραχμή και μνημόνιο αλλά δραχμή και οικονομικό αποκλεισμό

Καλλιτέχνης καταστρέφει το δημιούργημά του γιατί του επέβαλε πρόστιμο ο Δήμος Χαλκιδικής



Το σήμα κατατεθέν στις Καβουρότρυπες της Χαλκιδικής, η «πετρωμένη γοργόνα» του Διονύση Καρυπίδη δεν υπάρχει πια, αφού ο ίδιος ο δημιουργός την κατέστρεψε, μετά από πρόστιμο που του επιβλήθηκε να πληρώσει.

Η Συγνώμη τους μας προσβάλει



Εμένα προσωπικά η συγνώμη τους με προσβάλει.Δηλαδή με θεωρούν κορόιδο?

Ωριμάζει το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα


  • ...σιγά – σιγά, οι προσδοκίες των Ελλήνων γίνονται ρεαλιστικές. Εκείνοι που θα αναδείξουν τον Α. Τσίπρα εκ νέου πρωθυπουργό είναι οι άνθρωποι που ξέρουν τι μπορούν και τι πρέπει να περιμένουν. Δεν ήταν τέτοιοι οι ψηφοφόροι όλων των προηγούμενων πρωθυπουργών.
  • Ωριμάζει το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά, ίσως, από την παλιγγενεσία, οι Έλληνες θα ψηφίσουν με γνώμονα την αντίληψή τους για το επιτεύξιμο. Αυτό εκπροσωπεί ο Α. Τσίπρας: την αντίληψη του επιτεύξιμου.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Πόσα ΚΚΕ μπορούμε να καταναλώσουμε;...


  • Η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να το ερμηνεύει ως εντολή για έξοδο από το ευρώ, αλλά αν στις προσεχείς εκλογές πάρει 5% κι ο ΣΥΡΙΖΑ 40% καλό θα είναι να βρει κάποιο άλλο αφήγημα για τη μετεκλογική περίοδο και να συνεργαστεί μαζί του αν το απαιτούν οι συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί.
  • ...δεν υπηρετούν το λαϊκό κίνημα αλλά εκείνους που οραματίζονται μετεκλογική συνεργασία τού ΣΥΡΙΖΑ με το παλιό πολιτικό σύστημα και τα παρακλάδια του. 

Τρία εκατ. ευρώ τον χρόνο για το Κανάλι της Βουλής!



...και το κερασάκι στην τούρτα:

"Η Κατερίνα Κατωτάκη ανέλαβε συντονίστρια στο Κανάλι της Βουλής με απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Κατείχε τη θέση ευθύνης παραγωγής και προγράμματος του καναλιού από την ημέρα που έφυγε ως συνταξιούχος από την ΕΡΤ."

ΔΕΗ: Εύποροι μπαταξήδες με βίλες, πισίνες και δικαιούχοι… Κοινωνικού Τιμολογίου!




  • Τα παραδείγματα είναι πολλά. Δείχνουν ότι ένα μεγάλο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ ύψους 2 δισ. ευρώ, που δυνητικά μπορούν να εισπραχθούν, δεν προέρχεται από αδύναμους οικονομικά πολίτες και προβληματικές επιχειρήσεις, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά από εύπορους μπαταξήδες.

Ανάμεσα σε αυτούς και τον Αλέξη, είμαστε εμείς και ο λαός!!


  • Ο στόχος μας σε αυτή την προεκλογική περίοδο πρεπει να είναι η ανάδειξη του τρόπου που θα κυβερνήσουμε.
  • Το νέο στοιχείο λοιπόν σε αυτές τις εκλογές είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομοιογενή προπαγάνδα που θα εκπορεύεται αμφίπλευρα
  • Ο αριστερός λαϊκισμός που θα χαρακτηρίσει το κόμμα Λαφαζάνη θα μονοπωλήσει αναμφίβολα το μιντιακό ενδιαφέρον. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ 
  • Να πούμε ξεκάθαρα ότι χωρίς ουσιαστικές, διαρθρωτικές και εκσυγχρονιστικές τομές στη λειτουργία του κράτους δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική παραγωγική ανασυγκρότηση. Να μιλήσουμε όσο το δυνατό πιο συγκεκριμένα, επί συγκεκριμένων σχεδίων.

Αλέξης Τσίπρας: Εκλογικός στόχος η καθαρή εντολή τετραετίας



Ο Α.Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της Αριστεράς