Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Η είδηση που πέρασε «στα ψιλά»: Τέλος στην απάτη των voucher!




  • Τα αποτέλεσμα είναι ότι μια κυβέρνηση με αριστερό πρόσημο έκανε περίπου το αυτονόητο, όχι κάτι φοβερά αριστερό. Αλλά μετά τα τρομακτικά χρόνια που προηγήθηκαν, το αυτονόητο και το λογικό μοιάζει με εντυπωσιακή κατάκτηση.


Διαβάστε επίσης:
Ρ.Αντωνοπούλου: Στόχος η εγγυημένη απασχόληση, όχι μόνο η κατάρτιση

Πρόταση για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο - Τμήμα Βιομηχανίας του ΣΥΡΙΖΑ



  • Ένας υγιής μεταποιητικός τομέας μιας εθνικής οικονομίας είναι το κλειδί για την δημιουργία τεχνολογίας και απεξάρτησης της εθνικής οικονομίας από τον τοκογλυφικό ξένο δανεισμό του Δημοσίου, ενώ αποτελεί προϋπόθεση για να σταθεί η Ελλάδα στην Ευρώπη ως ΙΣΟΤΙΜΟ μέλος και ΟΧΙ ως επαίτης, όπως είναι σήμερα. Αυτή είναι και η ουσία ενός ΝΕΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση.

Ο Νάσος Θεοδωρίδης ψάχνει να βρει δημοκρατική λειτουργία στην ΛΑΕ

Φαινομενικά άσχετη η επιλογή του σκίτσου όμως η προσπάθεια της ΛΑΕ να είναι συνεχώς απέναντι του ΣΥΡΙΖΑ την οδηγεί σε επικίνδυνους ατραπούς


Μπράβο στον Νάσο που τολμά να έχει άποψη και να την εκφέρει δημόσια μπας και σταματήσει η ακροδεξιά κατηφόρα της ΛΑΕ
...και φυσικά ο Νάσος δεν λέει κάτι πρωτότυπο αλλά το αυτονόητο 

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Οταν η συνέπεια θεωρείται έγκλημα - του Τάσου Παππά




Να θυμίζω ότι και η ασυλία των βουλευτών έχει ψηφιστεί από την βουλή οπότε με την ίδια λογική όποιος έχει αντίθετη άποψη δεν πρέπει να την λέει.

Ο Αλέξης όταν έλεγε να κόψουν οι υπουργοί τις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις μπορεί να το έλεγε γιατί όντως η δουλειά τους είναι στα Υπουργεία αλλά στο βάθος του μυαλού του αυτά τα προβλήματα ήθελε να αποφύγει.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ο Φίλης γρονθοκοπεί τον Κουμουτσάκο...


Τα σχόλια στο τουίτερ ειναι χαρακτηριστικά.

Petros Katsakos

Η ΠΑΣΟΚική φάμπρικα «Πόντος Α.Ε.» που στήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90 ζει και βασιλεύει εντός και εκτός Βουλής...















ΣΑΛΟΣ! ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κουκούλωσαν τη δικογραφία με τα δάνεια των κομμάτων


Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε ΜΜΕ αναφέροντας ότι ο οικονομικός εισαγγελέας ερευνά δάνεια ΜΜΕ στην ΑΤΕ, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένη περίπτωση δανειοδότησης ΜΜΕ από την Αγροτική Τράπεζα, μόλις διαπίστωσε καθυστέρηση οκτώ ετών – επαναλαμβάνω οκτώ χρόνια εκκρεμούσε αυτή η υπόθεση στην ανάκριση – παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα προς διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών των αρμόδιων δικαστών».

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.



Απλά η Εθνική Τράπεζα έκανε αυτό που κάνουν και πολλοί άλλοι εκμεταλλευόμενη την αφέλεια των χρηστών του διαδικτύου

Συνδικαλιστής του ΚΚΕ σε σεξιστικό παραλήρημα (βίντεο)



"Πήγαινε να μαγειρέψεις...να μαγειρέψεις να πας"

Τώρα να "πάει να μαγειρέψει" η "να μαγειρέψει να πάει" ιδού το ερώτημα και ιδού ο συνδικαλιστής του ΚΚΕ...τύφλα να έχουν οι χρυσαυγίτες.
Ο συνδικαλισμός δυστυχώς στην Ελλάδα γίνετε με αυτόν τον τρόπο...φασιστικό.
Λόγο έχουν μόνο οι κραυγές και αν δεν επιβληθούν με κραυγές πέφτει και ξύλο.
Ποιος θα τολμούσε να πει την δικιά του άποψη σε αυτό τον κύκλο των συνδικαλισταράδων δεξιών και αριστερών.
Όσο συνεχίζουν σε αυτό το μοτίβο τόσο το συνδικαλιστικό κίνημα θα απαξιώνετε στα μάτια των πολιτών.

Νυν υπέρ Ποντίων ο αγών


Θα είχε ενδιαφέρον να θυμηθούμε ποιοι ευθύνονται για τη συμφορά εκείνη. Ποιοι και πώς συμπεριφέρθηκαν τότε στους πρόσφυγες. Ποιοι τους θεωρούσαν τουρκόσπορους -ακόμα το ακούμε. Ποιοι τους μετέτρεψαν σε φτηνό εργατικό δυναμικό για την... άνθηση της ελληνικής βιομηχανίας. Ποιοι τους εκμεταλλεύτηκαν με κάθε τρόπο. Και τι έκανε το εργατικό κίνημα, η Αριστερά, για την προσφυγιά. Αλλά με παλιούς δεξιούς εφιάλτες θα ασχολούμαστε τώρα; Ή με τον Εφιάλτη Φίλη;

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Ποιοι πολεμούν τον Νίκο Φίλη; - του Δημήτρη Ψαρρά



Αλλά για ποιο λόγο δεν αρκεί σε όλους αυτούς τους εθναμύντορες ο όρος «εθνοκάθαρση» και επιμένουν στον όρο «γενοκτονία» για την εξόντωση των χριστιανικών πληθυσμών του Πόντου; Ο προφανής λόγος είναι ότι με τον τρόπο αυτόν πιστεύουν ότι υπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας μας έναντι της Τουρκίας.

Η μοναξιά του Φίλη...


  • Είναι να απορείς που σε κάθε τέτοια γελοία απόπειρα συντάσσονται ακόμα και άνθρωποι που αυτοπροσδιορίζονται ως αναρχικοί, κομμουνιστές, αριστεροί, προοδευτικοί κτλ. Ή προσπερνάνε το ζήτημα, μόνο και μόνο για να μην φανεί ότι συντάσσονται, έστω σε μία περίπτωση, με έναν υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να συνταχθείς με τον Φίλη για να τον υπερασπιστείς. Ούτε και συμβαίνει και το αντίστροφο. Το ζήτημα είναι να υπερασπιστείς την Ιστορία και όχι τον σκοταδισμό.
  • Για αυτό και ο Φίλης σε αυτήν την περίπτωση αξίζει συγχαρητηρίων. Γιατί τολμά να πει μια επιστημονικά ευρέως διαδεδομένη άποψη σε μια κοινωνία που δεν θέλει να ακούσει άλλα αφηγήματα από όσα είναι συνηθισμένη να ακούσει για αν τροφοδοτήσει την εθνική της μοναδικότητα και μοναξιά.

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Στην πυρά ο ανθέλληνας ! - Του Θάνου Ν.Νασόπουλου



Ο κλασικός όμως Έλληνας , ας τον πούμε εν προκειμένω Ελληνάρα -εδώ ταιριάζει γάντι άλλωστε- έστησε διαδικτυακά δικαστήρια , κρίνοντας ένοχο τον Φίλη για το αδίκημα του ''ανθελληνισμού''.
Δεν ήσαν μόνο δεξιοί. Είδα και αριστερούς και κεντρώους και φασίστες και κομμουνιστές να συμμετέχουν .
Να δικάζουν έναν άνθρωπο ,επειδή διαφωνεί ,όχι με τα καταγεγραμμένα ιστορικά γεγονότα της σφαγής , αλλά με τον νομικό όρο που αποδόθηκε , τονίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται περί προσωπικής άποψης.

Ο Δραγασάκης έχει άγνοια και όχι οι μπουρδολόγοι...



  • Πρώτον, οι περισσότερες τράπεζες στην Ευρωζώνη δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της ΕΚΤ. 
  • Δεύτερον, αυτό το "παράλληλο" τραπεζικό σύστημα, των συνεταιριστικών και αναπτυξιακών τραπεζών, υπάρχει ήδη από τον 18ο αιώνα στην Ευρώπη -και λειτουργεί και σήμερα, σε 80 χώρες του πλανήτη.
  • Αυτές οι τράπεζες έχουν εκ του ιδρυτικού καταστατικού τους την αποστολή να φροντίζουν τις αποταμιεύσεις των απλών ανθρώπων και να χρηματοδοτούν τις δανειακές ανάγκες ενός δήμου, μιας περιφέρειας ή ενός συνεταιρισμού.

Ο (ευεργέτης) της Κοζάνης Κωνσταντίνος Γκέρτσος και η υπόθεση Μέρτενς


  • Η περίοδος της δικτατορίας Μεταξά υπήρξε η μεγάλη ευκαιρία για τους αδελφούς Γκέρτσου που κατάφεραν να βρουν τις άκρες τους στο υπουργείο Αμυνας και να εμπλακούν στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς ως αντιπρόσωποι μικρών γερμανικών εταιρειών.
  • ...οι κατοχικές δυνάμεις τους αναγνωρίζουν ως "δικούς" τους ανθρώπους και έτσι οι δουλειές συνεχίζονται. Οχι μόνο με εξοπλισμούς αλλά και με την μαύρη αγορά τροφίμων, εμπόριο αγροτικών προϊόντων, τα οποία στην πραγματικότητα δήμευαν με τη βοήθεια των Γερμανών, και μετά πουλούσαν στο εξωτερικό.
  • Η πλέον όμως ευτυχής περίοδος για τους Γκέρτσουςήταν αυτή επί στρατηγού Παπάγου και Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σύμφωνα με τους αμερικανούς, ο Κ. Γκέρτσος κατάφερε -ως Μακεδόνας- να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη φιλία του Καραμανλή και γίνει ο κύριος χρηματοδότης του από το 1956 ως το 1958. 
  • Οταν "έσκασε" η Υπόθεση Μέρτεν ήταν και πάλι η σειρά των Γκέρτσων να εξυπηρετήσουν τον φίλο τους προσπαθώντας να εξαγοράσουν τη σιωπή του και να πάρει πίσω τις καταγγελίες του για συνεργασία του Καραμανλή με τους ναζί. Με βάση τις πληροφορίες των αμερικανών ο Κ. Γκέρτσος έδωσε μεγάλα ποσά στον "σφαγέα της Θεσσαλονίκης" καταφέρνοντας να του κλείσουν το στόμα.

Παλιό αλλά (δυστυχώς) τόσο επίκαιρο!



  • Μια τόσο ευρεία διάταξη είναι προφανές ότι μπορεί να περιλάβει τα περισσότερα από τα αιματηρά συλλογικά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών που έχουν διαπραχθεί και εξακολουθούν να διαπράττονται ανά την υφήλιο - με τελικό αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του ίδιου του όρου από την κατάχρησή του. 
  • Ας σοβαρευτούμε. Η ανάδειξη ορισμένων από τις αλλεπάλληλες ανθρωποσφαγές της Ιστορίας σε "γενοκτονίες" συνδέεται μεν άρρηκτα με την αυξημένη ηθική απαξία που αυτός ο χαρακτηρισμός συνεπάγεται εξ ορισμού για τους αυτουργούς τους, τα κριτήρια ωστόσο μιας τέτοιας διάκρισης ούτε ευδιάκριτα είναι, ούτε καθολικά αποδεκτά κι εφαρμόσιμα. 
  • Απομένει να δούμε τι θα γίνει αν ανάλογες εμπνεύσεις επικρατήσουν και αντίπερα του Αιγαίου: αν λ.χ. κάποιοι Τούρκοι εθνικιστές, από τους οποίους είναι γεμάτη η γειτονική μας χώρα, "θυμηθούν" κι αυτοί τη "γενοκτονία" των τουρκομουσουλμανικών πληθυσμών του Μοριά το 1821 και των Βαλκανίων, εν γένει, το 1912-13...

Η άλλη άποψη για την γενοκτονία των Ποντίων



Αυτά παθαίνεις όταν επιτρέπεις να υπερισχύει η μικροπολιτική έναντι της επιστημονικής έρευνας.
Φυσικά η ευθύνη είναι και στην επιστημονική έρευνα που αδυνατεί να έχει λόγο σε αυτή την χώρα.
Τώρα βγάλτε τα πέρα με κάθε λογής εθνοκάπηλους 

  • Στη χώρα μας λόγο ισχύος δύναται να αποκτήσει και η όποια ιδεοληπτική παραφιλολογία αναπτυχθεί στο πλαίσιο ενός πολιτικοκοινωνικού ρεύματος. Μια τέτοια περίπτωση είναι εκείνη του νεοποντισμού.
  • Ο νεοποντισμός δεν είναι ως ιδεολογικοπολιτικό ρεύμα ενιαίος, αλλά κοινός παρονομαστής όλων των εκδοχών του είναι η υποτιθέμενη γενοκτονία.
  • Βασικό υπόβαθρο του όλου ρεύματος είναι η κρίση συνείδησης σε μεγάλα τμήματα ποντιογενών Ελλήνων
  • Η υποτιθέμενη γενοκτονία ήταν το όχημα για να γίνει αποδεκτό το όποιο ιστορικό παρελθόν των ποντιογενών πληθυσμών στην κυρίαρχη αφήγηση του νεοελληνικού κοινωνικού σχηματισμού.
  • Δε θα επεκταθώ στις διάφορες εκδοχές και πτυχές του φαινομένου, απλώς να σημειώσω ότι ο νεοποντισμός έφερε πιο κοντά διάφορα ακραία εθνικιστικά στοιχεία ποντιακής καταγωγής με διαφορετικές πολιτικές καταβολές.
  • Γύρω από τους πολιτιστικούς συλλόγους δημιουργήθηκε ένα “θεσμικό παρακράτος” που ασκεί διαρκώς πιέσεις σε κόμματα και κυβερνήσεις

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ας μιλήσουμε λοιπόν για την ΕΣΗΕΑ



  • Τα σωματειακά και δημοκρατικά ήθη σ’ αυτήν τη χώρα επιβάλλουν είτε να βρεθούν οι απαραίτητες 6 έδρες (στους 11 του Δ.Σ.) για να συγκροτηθεί προεδρείο χωρίς τους «Ενωμένους Δημοσιογράφους», είτε να γίνει αναλογικό προεδρείο.

Λάκης Λαζόπουλος: Tα τζάκια και τα κούτσουρα



O Τζιτζικώστας πιστεύω ότι αν δεν βγει πρόεδρος στη ΝΔ θα προχωρήσει σε ίδρυση νέου κόμματος καθώς άνετα μπορεί να το παίξει αντιμνημονιακός προσελκύοντας από ψεκασμένους που αποχώρησαν από τους ΑΝΕΛ μέχρι (σοβαρούς) χρυσαυγίτες και καραμανλικούς.
Όσο για την εναπομείναντα ΝΔ με πιθανό πρόεδρο τον Μειμαράκη θα διασπαστεί σε δυο σχηματισμούς...έναν της λαϊκής δεξιάς και έναν νεοφιλελέ

Eπείγουσα προκαταρκτική έρευνα του εφέτη Γιάννη Τζιμπλάκη για ύποπτες τηλ συνομιλίες με τον Αιμίλιο Κοτσώνη


  • ο Εφέτης ήταν ο εισηγητής του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα του σκανδάλου «Koriopolis», με το οποίο απάλλαξε -με τη σύμφωνη γνώμη και του αντεισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Πούλιου- από όλες τις κατηγορίες τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. 

Πολιτικοί και δικαστές μοιράζονται την πρωτιά στην διαφθορά σε έκθεση της GRECO




  • Ένα επιπλέον πρόβλημα που φαίνεται να τονίζει η έκθεση, είναι οι σοβαρές καθυστερήσεις στις εκδικάσεις, προτείνοντας την εισαγωγή επαρκών εγγυήσεων ατά των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων.
  • Για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, στο δικαστικό σώμα αυτή την φορά, προτείνεται η συνολική αξιολόγηση του δικαστικού συστήματος μέσω περιοδικών εκθέσεων, η δημιουργία ενός διασυνδεδεμένου πληροφοριακού συστήματος για την υποστήριξη της διαχείρισης του φόρτου εργασίας και των επικοινωνιών.
  • Τέλος αναφέρεται η ανάγκη επανεξέτασης της διαδικασίας επιλογής και διάρκειας θητείας των ανωτέρων δικαστών και εισαγγελέων, καθώς και το επίπεδο ανεξαρτησίας τους από την εκτελεστική εξουσία

Παρέμβαση Θ. Καρυπίδη στον Αλέξη Τσίπρα – Υποβολή πρότασης ισοδύναμων για τη φορολόγηση των αγροτών



  2. Το καθαρό εισόδημα να φορολογείται, σε κάθε περίπτωση, με προοδευτική κλίμακα        ως εξής:
α) Για εισόδημα μέχρι 25.000,00 ευρώ με συντελεστή 13%.
β) Για εισόδημα από 25.000,00 ευρώ μέχρι 42.000,00 ευρώ με συντελεστή 26%.
γ) Για εισόδημα πάνω από 42.000,00 ευρώ με συντελεστή 39%.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

«To γκρέμισμα του φράχτη σήμερα δεν λύνει κανένα πρόβλημα»




Πριν γίνει ο φράκτης πάλι από τα νησιά επιχειρούσαν να περάσουν οι πρόσφυγες από την Συρία γιατί πολύ απλά είναι εξίσου επικίνδυνο και το πέρασμά τους από τον Έβρο.

Να σημειώσω ότι όταν λέμε φράκτη στον Έβρο αυτός δεν είναι όπως πολλοί φαντάζονται κατά μήκος του ποταμιού αλλά μερικά χιλιόμετρα μέσα(βλ φώτο).

Θέλει προσοχή το θέμα και όχι μόνο ανεύθυνες κραυγές γιατί αυτές δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και το πρόβλημα είναι η ασφαλή τους διέλευση.