Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόσεξε, Αλέξη...θα σε γλείψουν πάλι.





  • Θα σε γλείψουν πάλι. Θα σε αβαντάρουν, όπως έκαναν και τους πρώτους μήνες μετά τον Ιανουάριο, θα σου παραστήσουν τους φίλους και θα έρθουν μετά, την κατάλληλη στιγμή, να σε δαγκώσουν σαν φίδια


Είσαι ίδιος με τους αραχτούς φραπεδοπνίχτες;

                           

Αν λες ότι είναι όλοι ίδιοι και απέχεις συνειδητά τότε να ξέρεις ότι και εσύ είσαι ίδιος με τους αραχτούς φραπεδοπνίχτες...κρίμα το ιδεολογικό σου φτιασίδωμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια για μεγαλύτερη αποχή από άλλες φορές.Δεν πρέπει να εφησυχαστούμε με τίποτα καθώς η πρωτιά δεν είναι σίγουρη με μεγάλα ποσοστά αποχής.
Όσο γι αυτούς που θα απέχουν το κρίμα στο λαιμό τους...

  • Και τι μας νοιάζει εμάς; Σας νοιάζει, δεν σας νοιάζει, οφείλετε να γνωρίζετε ότι η Δεξιά θα έχει επιστρέψει στην εξουσία και με τη δική σας βοήθεια.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν η ελπίδα γίνεται δάκρυ… (βιντεο)


ο φακός της κάμερας «έπιασε» τον κ. Τσίπρα έτοιμο σχεδόν να βουρκώσει και αμέσως μετά ένα κοριτσάκι περίπου δέκα χρονών στους ώμους του πατέρα του, στις μπροστινές θέσεις, το οποίο ήδη έκλαιγε, υπό τους ήχους του «Bella Ciao». Να ήταν άραγε, η βουή και η πολυκοσμία; Να ήταν το κλάμα των ανεκπλήρωτων προσδοκιών; Άραγε, να ήταν όλες οι ελπίδες μαζί, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού;

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Σόϊ – Μπλέ, έως μαύρο …





Αυτές οι εκλογές γίνονται με όρους Σόιμπλε σε αντίθεση με τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Για να μην κάνουμε το χατήρι του Σόιμπλε πρέπει να δούμε αυτές τις εκλογές με τους ίδιους ακριβώς όρους των εκλογών του Ιανουαρίου συν ότι αυτές οι εκλογές θα παίξουν σημαντικό ρόλο στις εκλογές που έρχονται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα:
ΔΩΣΤΕ ΠΟΝΟ ΣΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ

Γιατί ο Βαρουφάκης ΔΕΝ θα ψηφίσει την Λαϊκή Ενότητα



Δυο μέρες πριν τις εκλογές βγαίνει ο Βαρουφάκης και κάνει δήλωση ότι θα ψηφίσει την ΛΑΕ.
Εσείς τον πιστεύετε?

Είναι γνωστό για τον Γιάνη ότι σκέφτεται ως τζογαδόρος και έτσι πρέπει να μεταφράζουμε αυτά που λέει.
Γιατί άραγε τώρα τον έπιασε η αγάπη για την ΛΑΕ?
Αυτοί δεν ήταν που δεν τον ήθελαν στον ΣΥΡΙΖΑ?
Πασόκο τον ανέβαζαν μνημονιολάγνο τον κατέβαζαν.

ProRata:Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες...και το δωράκι του Μιχαλολιάκου στην ΝΔ


Το νέο στην δημοσκόπηση είναι που εμφανίστηκε το δωράκι του Μιχαλολιάκου στη ΝΔ.
Η ΧΑ φτιάχτηκε για να φιλοξενήσει ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ τις έτσι κι αλλιώς χαμένες αντιμνημονιακές ψήφους του 2012.Τώρα στην ανάγκη της ΝΔ ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ΧΑ μερικές χιλιάδες ψήφους πίσω στο μαντρί(η αύξηση 0,5%  των ποσοστών της ΝΔ προέρχεται όλη από την ΧΑ και αυτό φαίνεται στο πινακάκι της συσπείρωσης της ΧΑ)


Στην έρευνα διακρίνουμε εύκολα και το τρολάρισμα των ερωτηθέντων αλλά και τους κοψοχέρηδες της δεξιάς...αυτούς που έκοβαν και από ένα χέρι αν ξαναψήφιζαν ΠΑΣΟΚ.Κλασικό παράδειγμα χθες ο πρώτος που έκανε ερώτηση στον Τσίπρα στην εκπομπή του Χατζηνικολάου που άρχισε λέγοντας το κλασικό: "τον Ιανουάριο σας ψήφισα"...το είχε προβάρει πολλές φορές στον καθρέπτη.

Marie-Christine Vergiat (Μέτωπο της Αριστεράς, Γαλλία):Την Κυριακή, κάντε τη σωστή επιλογή.(βίντεο)




Η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής Marie-Christine Vergiat από το γαλλικό Μέτωπο της Αριστεράς (Front de Gauche) για τις ελληνικές εκλογές: Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ή το ευρώ, αλλά το πώς μπορούμε να δράσουμε για την καταπολέμηση αυτών των θανατηφόρων πολιτικών.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

«Το Σιν Φέιν σας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη ότι δεν θα φέρετε πίσω το παλιό καθεστώς της διαφθοράς»(βίντεο)



Μήνυμα της Ευρωβουλευτή του Σιν Φέιν Martina Anderson για τις εκλογές της Κυριακής


"Το Σιν Φέιν σας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη ότι δεν θα φέρετε πίσω το παλιό καθεστώς της διαφθοράς: ολιγάρχες, ελίτ, πολυεθνικές, όλα τα συμφέροντα που μπήκαν πάνω από τις ανάγκες του ελληνικού λαού.

Αυτή την Κυριακή, κάντε το σωστό: Πηγαίνετε να ψηφίσετε για τις πολιτικές παρατάξεις που θα παλέψουν για σας."

Οι παρθένες-οι του νεοφιλελευθερισμού σε ένα φασιστικό σποτάκι της ΟΝΝΕΔ

Το σποτάκι μου έφερε αμέσως στην μυαλό την παραπάνω φώτο που είναι από τις Γυμναστικές επιδείξεις της "Ένωσης Γερμανών Παρθένων" (BDM).

Στο Βερολίνο το 1938 ιδρύθηκε μια σχολή που οι απόφοιτές της προορίζονταν για νύφες των S.S.
•Οι «Νύφες» ορκιζόταν «αφοσίωση στο Χίτλερ, το Χίμλερ και τη ναζιστική ανωτερότητα μέχρι το θάνατό» τους.
•Μάθαιναν πλύσιμο, μαγείρεμα, φροντίδα των παιδιών και διακόσμηση.
•«Αυτή είναι μια σημαντική συμμετοχή στην πορεία ανάτασης του λαού μας» δήλωνε η Γερτρούδη Σολτζ-Κλινκ, διευθύντρια του «σχολείου».

Όχι μόνο δεν είναι έξυπνο το σποτ και απολιτίκ αλλά είναι η επιτομή της ναζιστικής ιδεολογίας που σήμερα έχει αλλάξει όνομα λόγω του βρώμικου παρελθόντος και ονομάζεται νεοφιλελευθερισμός.

Μια δημοσκόπηση που πλησιάζει την πραγματικότητα: Σαφές προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ τι θα ψηφίσουν όσοι είπαν ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα




Αυτή η δημοσκόπηση είναι ότι πιο κοντινό στην πραγματική εικόνα της στιγμής χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει μέχρι τις εκλογές.Πάντως κατά γενική ομολογία οι αναποφάσιστοι όσο πλησιάζουν οι εκλογές κλίνουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δείχνει ότι η διαφορά θα μεγαλώσει.
Η δημοσκόπηση είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα γιατί:
1.Πλησιάζει τα ποσοστά των μπουκ αν και δεν ξέρω κατά πόσο έχει επηρεαστεί από αυτά καθώς βλέπω αναφορά στους μπουκ στο τέλος της δημοσκόπησης.
2.Δείχνει καθαρά τρίτο κόμμα την ΧΑ που κακά τα ψέμματα έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων μικρών κομμάτων 
3.Βάζει τους ΑΝΕΛ στην βουλή
4.Βγάζει τον Λεβέντη από την βουλή
5.Δεν πριμοδοτεί κανένα μικρό κόμμα

Μήνυμα Κωνσταντίνας Κούνεβα για τις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 (βίντεο)



Επιμένω ότι αυτές οι εκλογές είναι ορόσημο για την αριστερά ολόκληρης της Ευρώπης.
Η δικιά μας ψήφος μπορεί να φέρει μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα.

Μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει φτερά στους Ποντέμος αλλά και σε όλους τους προοδευτικούς πολιτικούς χώρους και κινήματα που μάχονται την σημερινή πολιτική κατάσταση.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι και το τέλος της αγαστής συμμαχίας σοσιαλδημοκρατών με τους φιλελεύθερους και συντηρητικούς όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.


Ιδού η “γαλάζια” σύμβαση της ΝΕΡΙΤ με την ΜΑΥΡΙΚΟΣ


  • Η ΕΡΤ, υπό τη νέα της διοίκηση δεν ανανέωσε τη σύμβαση, κι αυτή που είναι σε ισχύ, φέρει την υπογραφή του Πέτρου Μάη

Χανόμαστε! Βρείτε ένα σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ ως την Παρασκευή




  • Ο χρόνος τελειώνει. Τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχαν σχεδιάσει. Η παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να γίνει κύρια πρόταση και να κλείσει τους διαπλεκόμενους εντός παρενθέσεως. Ένα σκανδαλάκι χρειάζεται ως την Παρασκευή. Η Διαπλοκή το πληρώνει όσο όσο.

Τατούλης σε Παραπολιτικά: Δεν υπάρχει «θέμα Φλαμπουράρη» - Συνεργάτης του Μεϊμαράκη υπέγραψε τη σύμβαση με τη Διάτμηση




Ένας καλός λόγος για να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι για να δούμε το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέμου

Συριζαίος κουβεντιάζει με το Μήτσο.



  • Συριζαίος : Πολλές είναι οι διαφορές φίλε μ΄ αυτούς που κυβέρνησαν 40 χρόνια και μας έφεραν ως εδώ, δεν είμαστε το ίδιο. Δώσαμε ήδη δείγματα γραφής, δείξαμε το άλλο ήθος. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε φτωχούς κι αδύναμους, τα σπίτια του κοσμάκη, τις συντάξεις και τους μισθούς…θα συνεχίσουμε από καλύτερη θέση χωρίς την ασφυξία και τους εκβιασμούς του επταμήνου να πατάμε φρένο στη λιτότητα. Πιο αποτελεσματικά μπορούμε ν΄αρχίσουμε να γκρεμίζουμε το καθεστώς διαπλοκής και διαφθοράς, να φτιάξουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, σε καθετί να υπάρχουν στοιχεία αναδιανομής προς όφελος των πολλών και των αδυνάμων, τα χρηματοδοτικά πακέτα να πάνε στην πραγματική οικονομία κι όχι στους επιτήδειους και στους διαπλεκόμενους, να στηρίξουμε μικρομεσαίους κι αγρότες που πλήττονται, να αποτελέσει ο κόσμος της εργασίας τον μοχλό, την έδρα της ανάπτυξης κι όχι τα κοινωνικά ερείπια που σχεδίαζαν και σχεδιάζουν οι άλλοι.
  • Μήτσος : Μπαγάσα Συριζαίε σε πιστεύω, θα ξαναπάμε την άλλη Κυριακή στο χωριό , θα το ξαναρίξουμε Σύριζα και Τσίπρα, κανονίστε να τα καταφέρετε καλύτερα και βάρδα μη μας κάνετε τίποτα κολλεγιές με τους σάπιους τους παλιούς γιατί πολυακούγεται αυτό τελευταία.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Εγώ αυτόν τον πολεμιστή τον σέβομαι.

                       ...και τον εμπιστεύομαι γιατί είναι ο μόνος που ξέρω ότι θα παλέψει ξανά



Στο χαμόγελο του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, η απάντηση του Τσίπρα ήταν ένα σκαμμένο πρόσωπο. Και ένας έρπης, που δείχνει την αγωνία, τον αγώνα, τον πόνο και την οδύνη γιατί δεν κατάφερε κάτι καλύτερο. Εγώ αυτόν τον πολεμιστή τον σέβομαι.

Συνέντευξη Paul Mason: Για τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αγγλία και ολόκληρο τον κόσμο που αλλάζει




Όσο για την αριστερά το θέμα είναι ότι πολλοί απογοητεύτηκαν από αυτό που έκανε ο Τσίπρας κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες αλλά νομίζω ότι όσο θα βλέπουν την πιθανότητα επιστροφής μιας δεξιάς κυβέρνησης που θα έχει το ίδιο οικογενειακό όνομα με την παρελθούσα με ελαφρώς διαφοροποιημένα πρόσωπα, αυτό το τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που έχει απογοητευτεί και θέλει να απέχει από την εκλογική διαδικασία θα το σκεφτεί τις τελευταίες ημέρες, όπως έγινε και με το Όχι στο δημοψήφισμα, γιατί και στις εκλογές η επιλογή είναι πάντα μεταξύ των κυβερνήσεων.

Απάντηση προς τους ψεκασμένους στα περί μεγαλοεργολάβων της οικογενείας Τσίπρα

                              Άρθρο του 2012 στο γνωστό ψεκασμένο ακροδεξιό ΣΤΟΚΟ


Ήδη από το 2012 έβγαιναν κάποια ακροδεξιά μπλοκς και έγραφαν τους συνηθισμένους ψεκασμούς.
Μεγαλοεργολάβος ο πατέρας του Τσίπρα και μάλιστα ο αγαπημένος της χούντας και έβαζαν ένα κάρο σάλτσα.Περίμεναν μάλιστα να απαντήσει ο Αλέξης οπότε αφού δεν απαντούσε σου λέει αληθεύουν αυτά που λέμε.
Πρόκειται περί κουτοπόνηρων που όμως έχουν ένα ελάχιστο βαθμό ευφυίας αφού οι ίδιοι ξέρουν ότι λένε μπαρούφες σε αντίθεση με τον βαθμό ευφυίας αυτών που πιστεύουν αυτές τις μπαρούφες

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα σε αυτούς που σκέφτονται να απέχουν (βίντεο)



Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Λάρισα

«Πιστεύετε, στ' αλήθεια, ότι μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά σας, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Η αποχή στην πράξη είναι ψήφος στην επιστροφή του καθεστώτος που βύθισε τη χώρα 40 χρόνια τώρα στη χρεοκοπία. Ο κ. Μεϊμαράκης, ο κ. Σαμαράς και όλο το συνάφι της διαπλοκής, θα έχουν κερδίσει δύο ψήφους: εκείνου που πήγε και τους ψήφισε και εκείνου που δεν πήγε και δεν μας ψήφισε. Και το ερώτημα της Κυριακής είναι απλό: Ποιους επιθυμούμε να μας κυβερνήσουν την επόμενη τετραετία; Η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ;»


Κατερίνα Ακριβοπούλου: Τι θέλουν οι Γερμανοί…




Πως νιώθεις άραγε που σκέφτεσαι ακριβώς έτσι όπως θέλει ο Σόι-μπλε να σκέφτεσαι?
Πως νιώθεις που ο Σόιμπλε έχει απόλυτο έλεγχο των συναισθημάτων σου?
Πως νιώθεις που εκμεταλλεύονται τα αισθήματα σου ώστε να πραγματοποιηθούν οι σχεδιασμοί τους?
Πως νιώθεις όταν νομίζεις ότι δεν υπάρχουν λύσεις?
Θα κάνεις αυτό που θέλει ο Σόιμπλε?


Υπέρβαση αυτών των σχεδίων στην πράξη.
  1. Δίνουμε 151 έδρες στον ΣΥΡΙΖΑ 
  2. Βάζουμε τους ΑΝΕΛ στη βουλή
  3. Τελειώνουμε με τον Σόι-μπλε

Η αποχή και η ψήφος διαμαρτυρίας αποτελούν μέρος του σχεδίου Σόιμπλε.Τελεία και παύλα.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η ιταλική Αριστερά ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ



  • Δεν έχω αλλάξει γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα σε σχέση με άλλους πού από φανατικοί οπαδοί, σήμερα δηλώνουν απογοητευμένοι. Εάν κερδίσετε τις εκλογές και ο Τσίπρας παραμείνει πρωθυπουργός, θα έχουμε κάποια ελπίδα ν' αλλάξουμε την Ευρώπη.
  • Η επιστροφή στο εθνικό πολιτικό πλαίσιο εγκυμονεί τον κίνδυνο εκδήλωσης ακόμη πιο αντιδραστικών πρακτικών τόσο στο πολιτικό όσο και στο πολιτιστικό επίπεδο.
  • Ο Τσίπρας δεν πήρε από κανέναν την εντολή για να βγει από την Ευρωζώνη. Δεν του την έδωσε ο ελληνικός λαός με το δημοψήφισμα, που απέρριψε την πρόταση Γιούνκερ, δεν του την έδωσε η ελληνική Βουλή, η κυβέρνησή του, αλλά ούτε το ίδιο του το κόμμα. Στάθηκε όρθιος και συνεπής, κάνοντας έναν συμβιβασμό για να σώσει τους ανθρώπους της χώρας του. Το «Σχέδιο Β» ορισμένων για την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είχε γίνει το «Σχέδιο Α» της Γερμανίας.

Ιγκλέσιας: Τζέρεμι, καλώς ήρθες στη μάχη ενάντια στη λιτότητα!


Η εκστρατεία σπίλωσης του Κόρμπιν έχει ήδη αρχίσει. Και πάλι ακούμε τις ίδιες προσβολές που άκουσε η ελληνική κυβέρνηση και που οι Podemos ακούσαμε επίσης. Ακούμε και το ίδιο είδος συγκατάβασης στις προειδοποιήσεις ότι το μόνο που θα καταφέρει ο Κόρμπιν, είναι να αποτελέσει μια φωνή αντιπολίτευσης που ποτέ δε θα κυβερνήσει. Κι όμως, σε όλη την Ευρώπη γινόμαστε ολοένα και πιο δυνατοί. Καλώς ήρθες Τζέρεμι.

Πού είναι το σχέδιο Β;


Οι υπογράφοντες παραδέχονται ότι «χρειαζόμαστε ένα δικό μας σχέδιο Β για να αποτρέψουμε το σχέδιο Β των πιο αντιδραστικών και αντιδημοκρατικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Ενα σχέδιο χωρίς αποκλεισμούς, ελκυστικό για την πλειονότητα των Ευρωπαίων». Συμπέρασμα: Οι άλλοι έχουν σχέδιο, η ριζοσπαστική Αριστερά όχι. Θα αρχίσει να το συζητά στη διεθνή διάσκεψη που προτείνουν οι πέντε να γίνει τον Νοέμβριο.

Νέο ΠΑΣΟΚ με λιγότερα λιπαρά - του Κώστα Βαξεβάνη


To ΠΑΣΟΚ προσδοκά στην ανεύθυνη ψήφο.Είναι η πιο εύκολη ψήφος για όποιον αδιαφορεί για το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Αυτή είναι η βίλα Τσίπρα!



  • Οι στόχοι της διαπλοκής δεν θα υλοποιηθούν, όσο ο Αλέξης Τσίπρας μένει ηθικά αλώβητος. Γι” αυτό οι πιο κίτρινοι των κίτρινων, οι πιο διεφθαρμένοι των διεφθαρμένων ξεκίνησαν τις τελευταίες εβδομάδες τον αγώνα αποδόμησης του ηθικού του πλεονεκτήματος.

Μεϊμαράκης: Η ΕΡΤ με έριξε… στο ύψος (βίντεο)




Ο Μουρούτης είναι φανερό ότι ήταν αυτός που πρότεινε να είναι όρθιοι στο ντιμπέιτ για να φανεί η διαφορά ύψους αλλά ούτε αυτό του έκαστε


τελικά έπρεπε να το φανταστώ...ποιος άλλος από τον Μουρούτη
Posted by Giannis Athanasios Papas on Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015




Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η «αριστερή» και η «δεξιά» δραχμή - του Δημήτρη Ψαρρά


Πολύ φυσιολογικό για την κουλτούρα της ακροδεξιάς να θέλει Εθνικά ανταγωνιστικά κράτη...

  • Το πραγματικό ερώτημα είναι ποιος θα ηγεμονεύει σ’ αυτό το νέο «εθνικοαπελευθερωτικό μέτωπο» που οραματίζεται ο κ. Σαπίρ. Η προχτεσινή βιβλιοπαρουσίαση μας έδειξε ότι στο «μέτωπο» που χτίζει η Λαϊκή Ενότητα δεν φαίνεται να ηγεμονεύει η Αριστερά.

Γιατί θα ψηφίσω Τσίπρα



Εγώ θα ψηφίζω Τσίπρα γιατί ψηφίζω Ανθρώπους και όχι καταστατικά κομμάτων.
Η αριστερά έχει αναδείξει πολλούς ηγέτες αντίθετα με ότι ισχυρίζονται μερικοί ότι δεν είναι προσωποκεντρική.
Χωρίς τα πρόσωπα η αριστερά ποτέ δεν πήγε μπροστά.Εκεί που έκανε λάθος ο Αλέξης ήταν που πίστεψε ότι όλοι είναι Άνθρωποι...
Όσοι δεν πιστεύουν στον Άνθρωπο τους βλέπουν όλους ίδιους....μόνοι οι ίδιοι διαφέρουν φαντάζομαι...

Ολοένα και σφίγγει ο αριστερός κλοιός γύρω από την Μέρκελ...




Την ίδια ώρα, στη Μεγάλη Βρετανία νέος πρόεδρος των Εργατικών εκλέχθηκε ο μαρξιστής Τζέρεμι Κόρμπιν. Για να κατανοήσουμε τη σημασία τού γεγονότος, είναι σαν να ήταν υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ κάποιος με το ιδεολογικό προφίλ τού Αλέξη Τσίπρα ή του Πάμπλο Ιγκλέσιας των ισπανών Podemos. 

Διαψεύδει τον Αλ Μητρόπουλο ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας αφήνοντας αιχμές για την ικανότητα του ως εργατολόγου



Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν όταν βγαίνοντας στο mega για να πει ότι θα αυτοκτονήσει ανέφερε ότι δεν έπρεπε το mega να του συμπεριφερθεί έτσι γιατί αυτός το στήριξε και τον κανάλι στήριξε τον ίδιο.
Έτσι είναι Μητρόπουλε αν η στήριξη δεν είναι ειλικρινής δεν είναι στήριξη αλλά σου σκάβουν τον τάφο όπως ακριβώς έκανες και εσύ γελοίε.
Δείτε προς το τέλος του βίντεο την ομολογία Μητρόπουλου



Καταρρέουν οι μύθοι της ΝΔ - του Δημήτρη Μάρδα



  • Παρ' όλη όμως την πολύ κακή κατάσταση των δημόσιων οικονομικών που παρέλαβε, η νέα κυβέρνηση, κινηθήκαμε αποτελεσματικά και κρατήσαμε «ζωντανό» το κράτος, πληρώνοντας τις βασικές του υποχρεώσεις. Παράλληλα, υλοποιήσαμε τη δέσμευση μας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με τη βοήθεια πόρων που δεν προήλθαν από πρόσθετους φόρους, αλλά από τον περιορισμό της σπατάλης. Αυτό υποβαθμίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Όχι κατάθλιψη και αναχωρητισμό - Του Βασίλη Μουλόπουλου




Αυτό που λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει
είναι ότι το σημαντικό διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι για την ύπαρξη μιας άλλης Ευρώπη.
Μια ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει θάρρος και στους άλλους λαούς της Ευρώπης ώστε να αλλάξουν τις φιλελεύθερες κυβερνήσεις στις χώρες τους.
Η ψήφος σου είναι ψήφος στους Ποντέμος στην Ισπανία,στο Ντι Λινκε στη Γερμανία,στο Σιν Φειν στην Ιρλανδία,στη νέα αριστερή ηγεσία των Εργατικών στην Αγγλία,σε κυβέρνηση αριστερών-σοσιαλιστών στην Πορτογαλία αλλά και σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης.


  • Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου εκατομμυρίων ανθρώπων να μη σβήσει η αχνή φλόγα της ελπίδας ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Αυτός είναι ο πόλεμος που δίνουμε. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη.


Τα Ευαγγελικά και ο Ευάγγελος (εξαιρετικό)



  • Είναι το βλέμμα των ανθρώπων του είδους του, που έχω μάθει, επειδή πάθει, να τους ξεχωρίζω από μακριά, και να τους αποφεύγω. Προσηλωμένο κάτω, συνήθως, στα παπούτσια τους ή τις ακαθαρσίες του δρόμου, ανεβαίνει σιγά - σιγά προς τα πάνω, σημαδεμένο από την οδύνη του ανθρώπου που πρέπει, «για μια ακόμα φορά», να υποκριθεί ότι επικοινωνεί με τον κόσμο, ενώ αισθάνεται καλά μόνο όταν κλείνεται στον εαυτό του, στην προσπάθειά του να σκεφτεί γιατί κατάφερε «μόνο τόσα» στη ζωή του.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Γκ. Τσίμερ: Ο Αλέξης είναι η ελπίδα για μια δημοκρατκή και προοδευτική Ευρώπη(βίντεο)


Αυτό που ελάχιστοι αναδεικνύουν είναι ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη.


  • "Ο αγώνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού κατάφερε να κινητοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους στην Ευρώπη σε μια σειρά από διαδηλώσεις αλληλεγγύης. Κατάφερε να κλονίσει το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια μετά τη 12η Ιουλίου η Ελλάδα φύτεψε το σπόρο της αλλαγής. Είναι θέμα των αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη να συνταχθούν με τον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για μια κοινωνική Ευρώπη ενάντια στις επιταγές της λιτότητας".
  • "Ο αγώνας για την αξιοπρέπεια συνεχίζεται." Η νέα νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μια νίκη για ολόκληρη τη δημοκρατική και προοδευτική Ευρώπη".
  • Εσείς είστε η ελπίδα μας και ο Αλέξης είναι η ελπίδα για την Ευρώπη


Το μνημόνιο και η ...μνήμη - της Άντα Ψαρρά


Η Ραχήλ από τους αντιμνημονιακούς ΑΝΕΛ στον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί στο αντιμνημονιακό ΛΑΕ....μια πορεία με αυτόματο πιλότο το αντιμνημόνιο,χωρίς χάρτη και χωρίς δίπλωμα

Αναρωτιέται η Άντα:"Γιατί άραγε χρειάζονται όλες αυτές οι ακραίες και ανιστόρητες αναφορές για να περιγράψει κανείς κάτι τόσο αρνητικό όπως η σημερινή πολιτική της λιτότητας μέσα στην πρόσφατη οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος;".Την απάντηση την ξέρουμε όλοι...δεν έχουν τίποτα να προτείνουν.

Τόνι Νέγκρι: Εμπιστοσύνη στο Τσίπρα, επικίνδυνο και λάθος κάθε «Σχέδιο Β»*


  • Αυτό που κάνουμε τώρα, εδώ στο πολιτικό σχολείο, είναι ο μόνος δρόμος για να παρουσιάσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο μια εναλλακτική λύση στην οποία θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι σύντροφοι που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ, το Podemos και οι σύντροφοι που είναι κοντά στο Podmeos, άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις που κινούνται με αυτή τη λογική, από τη «Λίνκε» έως τους δημοκρατικούς Σκοτσέζους ή αυτούς που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Κόρμπιν στις προκριματικές εκλογές του Εργατικού Κόμματος. Αυτό μπορεί να γίνει διαμέσου της οικοδόμησης ενός συνασπισμού που να ακουμπά όχι τόσο τις παλιές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, μα άλλες κοινωνικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, που να μπορούν να οικοδομήσουν το καινούργιο. 

Τ.Χριστοδουλοπούλου:«Τιμώ τους νησιώτες και τους ζητώ συγνώμη αν αισθάνθηκαν ότι τους αδίκησα»



  • Ο ρατσισμός αποτελεί ακόμα ιδεολογία πολλών αμετανόητων πολιτικών. Ευτυχώς που δεν ήταν στην κυβέρνηση την περίοδο της όξυνσης της προσφυγικής κρίσης και αποφύγαμε, μαζί με την Ουγγαρία, να είμαστε η ντροπή της Ευρώπης.
  • Τιμώ τους νησιώτες για την υπομονή, την ανοχή και την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες, όπως το δήλωσα και στη συνέντευξη, αλλά το έκοψαν, για να είναι η αθλιότητα τους τέλεια και φυσικά τους ζητώ συγνώμη αν αισθάνθηκαν ότι τους αδίκησα.

Σκα Κέλερ (Πράσινοι): "Έχω εντυπωσιαστεί από τον αγώνα του φίλου μου Αλέξη Τσίπρα στην Ευρώπη"(βίντεο)


«Η Ελλάδα έδειξε το δρόμο για έναν αγώνα για μια πιο κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και συμμάχους. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Στεκόμαστε στο πλάι σας διότι πιστεύουμε στον κοινό μας αγώνα. Να δώσουμε ένα αγώνα νίκης σήμερα στην Ελλάδα και αύριο στην Ευρώπη»